Dirk Prins is per 1 april voor zichzelf begonnen in Ede.
Dirk Prins is per 1 april voor zichzelf begonnen in Ede. Ted Walker

Makelaardij Prins nieuw in Ede: ‘Het hele traject zelf begeleiden’

5 mei 2021 om 16:30 Zakelijk

EDE Ede is per 1 april een makelaarskantoor rijker. Dirk Prins is de man die het avontuur aangaat om in een lastige tijd voor zichzelf te beginnen. ,,Ik wil het graag op mijn wijze doen, en dat kan alleen als je een eigen makelaarskantoor hebt’’, zegt de jonge (28), ambitieuze makelaar.

door Ted Walker

Dat zijn ‘eigen wijze’ werkt blijkt wel uit het feit dat Dirk vrijwel meteen het vertrouwen van een verkoper kreeg. Het huis verkocht hij binnen een aantal weken. Prins is niet helemaal nieuw in het makelaarsvak. Voordat hij dit jaar voor zichzelf begon, werkte hij als werknemer bij een makelaarskantoor. Verkoopervaring deed hij ook daarvoor in een andere sector op. ,,Het makelaarskantoor waarvoor ik werkte was een klein kantoor. In principe deed ik daar alles al zelf. De stap naar zelfstandigheid is wat dat betreft geen hele grote’’, legt Dirk uit.

KLIK EN GUNFACTOR Het grote verschil met zijn oude baan is dat Dirk daar de klanten pas ontmoette als het makelaarskantoor de verkoopopdracht had gekregen. Nu Dirk voor zichzelf werkt kan hij het hele traject, vanaf kennismaking tot bij de notaris, zelf begeleiden. ,,Dat is een groot verschil. Voorheen ging ik mensen helpen die ik kreeg toebedeeld, en dat moet maar net klikken. Nu krijg ik een opdracht omdat mensen het met mij zien zitten. Als de klik er is en de gunfactor. Dat vind ik persoonlijk prettiger werken. Ik ben alleen, mensen doen met mij zaken. Transparanter en eenvoudiger wordt het niet.’’

Het belangrijkste feit dat hieruit voortkomt is dat Dirk zijn dossiers van voor tot achter uit het hoofd kent. ,,Ik wil alles van de woning weten en neem hiervoor de tijd die nodig is. Dat verschilt dus opdrachtgever’’, zegt hij. ,,Ik wil tijdens bezichtigingen rondlopen en op alle vragen antwoord kunnen geven en aspirant kopers op belangrijke zaken kunnen wijzen. Ik ken mijn opdrachtgevers en hun vastgoed.’’

FUNDAMENT Zijn ambitie is helder. ,,Zo wil ik mijn bedrijf opbouwen; vanaf een stevig fundament. Of ik met het fundament rekening hou met groei? Natuurlijk sluit ik niets uit, maar op dit moment ben ik alleen en dat wil ik voorlopig zo houden. Voorlopig vind ik het heerlijk om in mijn eentje te werken’’, zegt Dirk Prins.

Kijk op makelaardijprins.nl voor meer informatie.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Makelaardij Prins. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie