Jan Heijink voor het Technova College in Ede.
Jan Heijink voor het Technova College in Ede. Ted Walker

Jan Heijink 50 jaar in dienst bij ITN

4 augustus 2021 om 13:00 Zakelijk

EDE Het is een veelgehoorde uitspraak wanneer mensen met pensioen gaan; ‘je hebt nu alle tijd en kunt gaan doen wat je leuk vindt’. Maar wat als iemand de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt maar het is juist zijn werk dat hij zo leuk vindt om te doen? Heel simpel, dan besluit je om er nog vier jaar achteraan te plakken. ,,Daarna ga ik met mijn vrouw de wereld bekijken, maar, mijn telefoon blijft aan. Voor mijn klanten ben ik altijd bereikbaar, op twee momenten op zondag na, dan zit ik in de kerk om met God in contact te staan en Hem te danken voor alles wat ik mag doen.’’

door Ted Walker

Het zijn de woorden van Jan Heijink, een 67-jarige medewerker van ITN in Ede die nog niet van plan is te gaan stoppen. ,,Het is een harde werker en een zeer fijne, betrouwbare collega die al vanaf het begin bij ITN werkt. Hij verdient het om eens een keer in het zonnetje te staan’’, vindt directeur Michiel Dekens. 

FUSIE LIBRA EN POLS Heijink begon op 17-jarige leeftijd bij ITN en is dus inmiddels 50 jaar in dienst, terwijl ITN pas 48 jaar bestaat. ,,Dat komt doordat ik eerst bij Libra werkte’’, begint Jan te vertellen. ,,Libra ging toen samen met Pols en dat werd ITN. Dat was ook een boeiende tijd. Zo rond 1973 kwam de ontwikkeling van de maatschappij echt flink op gang. De Frankeneng werd ingericht, er kwam een nieuw gemeentehuis. Doordat we met ITN groter werden, konden we ineens meedoen met de grote klussen. Zo hebben wij het installatiewerk van het Streeklyceum en de MTS bijvoorbeeld gedaan. Prachtige klussen. Uiteindelijk zijn we nu doorontwikkeld tot een veelzijdige totaalinstallateur met de bekende grijze busjes voorzien van het oranje logo en mogen we klanten in het hele land bedienen.’’

VERKEERSTUNNEL MAKEN De installateur, die inmiddels account manager is, wist al van jongs af aan dat hij elektricien wilde worden. Dat hij met ITN uiteindelijk grote projecten als Holland Casino Utrecht en Station Utrecht Centraal zou zou gaan doen kon hij toen nog niet weten. Heeft Jan nu nog wensen op het gebied van zijn werk? ,,Jazeker, ik wil een keer een verkeerstunnel maken. Of dat er nog in zit? Er liggen kansen, meer kan ik er nog niet over zeggen’’, zegt hij lachend en duidelijk geamuseerd tot besluit.

Meer weten over ITN? Kijk op www.itn.nl

Deze advertorial wordt u aangeboden door ITN Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie