Afbeelding
Christian Weij

Horecaondernemer fietsend door Nederland in actie tegen ontoereikende coronasteun

7 januari 2022 om 15:05 Zakelijk Coronavirus

EDE Christian Weij, oprichter van het SmaakPark in Ede, gaat van 9 tot en met 12 januari filmend en fietsend door Nederland om schrijnende verhalen van ondernemers die niet of nauwelijks geholpen worden op te halen. Om die verhalen aan het einde van zijn fietstocht bij het nieuwe kabinet in Den Haag af te leveren, in de hoop dat zij de steunmaatregelen nog eens onder de loep neemt. ,,Nieuwe ronde, nieuwe kansen!”

,,Als net gestart horecabedrijf wordt het ondernemen ons niet gemakkelijk gemaakt”, zegt Weij. ,,De overheid besloot voor de derde keer om alle niet-essentiële sectoren te sluiten. Dat hakte er bij ons en vele andere ondernemers hard in. En al die verhalen moeten verteld worden. En dat ga ik al fietsend door Nederland doen.”

AANDACHT VRAGEN ,,Er zijn duizenden ondernemers, zzp’ers en kleine zelfstandigen die buiten het steunpakket vallen en hun – met veel zorg, energie, tijd, geld en passie – opgerichte bedrijf vanwege de door de overheid opgelegde sluiting failliet zien gaan. Of dat ze zover in de problemen zijn gekomen dat zelfs hun privé-financiën op losse schroeven zijn komen te staan. Daarvoor wil ik aandacht vragen.”

Weij benadrukt niet alleen de negatieve kant van het verhaal te willen belichten. Er is ook ruimte voor positiviteit. ,,Er worden ook kansen benut, we blijven tenslotte ondernemers.”

VERHAAL DELEN Ondernemers die hun verhaal kwijt willen, kunnen dit mailen naar info@nieuwerondenieuwekansen.eu, of in een envelop stoppen en onderweg aan Weij afgeven. Er is inmiddels ook een petitie gestart waarbij je je handtekening kunt plaatsen om je steun aan deze actie meer anoniem te geven. 

De SmaakPark bakfiets zal tijdens de rit van ruim 250 kilometer dienstdoen als mobiele keuken waaraan de initiatiefnemer met andere gedupeerde ondernemers gaat koken en praten. Deze kook- en praatsessies worden opgenomen en zijn dagelijks via social media te volgen. De videobeelden worden, samen met de opgehaalde brieven, in Den Haag afgeleverd.

De actie van Weij is te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/NRNK.eu

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie