Jenneke en Gijs Koolmees met een deel van hun team.
Jenneke en Gijs Koolmees met een deel van hun team. @tedxmedia

Jenneke en Gijs Koolmees jubileren met ‘t Schaffelaartje: ‘Het is ons gegund door onze klanten’

Zakelijk

EDE Lang geleden, op 1 maart 1984, begon ‘t Schaffelaartje als kaasboer en poelier. Acht jaar later kwam Jenneke Koolmees werken in de speciaalzaak aan de Brouwerstraat in Ede. Na 4 jaar te hebben gewerkt bij haar werkgever, kwam een unieke kans. Op 1 april 1997 namen Jenneke en haar broer Martien de winkel over, inmiddels 25 jaar geleden. 

door Ted Walker 

Door toenemende drukte was er behoefte aan extra medewerkers. Inmiddels had Jenneke haar huidige echtgenoot ontmoet die de nodige papieren had om direct aan het werk te kunnen gaan. In 2001 kwamen Jenneke en Gijs in de gelegenheid om de winkel qua oppervlak uit te breiden. Als gevolg van het feit dat slagerij van Deutekom stopte, voegde Jenneke en Gijs een slagerij toe aan hun speciaalzaak. Op de vraag hoe het echtpaar ‘De zaak vol smaak’ overeind wist te houden tijdens mindere perioden in die 25 jaar, is het antwoord duidelijk en ogenschijnlijk simpel; ‘nooit concessies doen aan de kwaliteit die je verkoopt.’

KWALITEIT WAARBORGEN ,,Dat is niet altijd even makkelijk geweest in al die jaren’’, vertelt Gijs. ,,Maar we hebben het  volgehouden en zullen dat ook blijven doen. Mensen moeten waar krijgen voor hun geld. Goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Hoe we dat garanderen? Voornamelijk door de langdurige relaties die we hebben met onze leveranciers. Daar bouw je iets mee op. En het zijn uiteraard allemaal mensen die bij ons passen. Die ook trots zijn op wat zij doen en leveren. Door deze relaties kunnen wij de kwaliteit waarborgen.’’ 

MOOIE ACTIES ,,Wat ik zelf niet wil eten wil ik aan onze klanten niet verkopen’’, voegt Jenneke daaraan toe. Uiteindelijk zijn het die klanten die het Gijs, Jenneke en hun kinderen en medewerkers hebben gegund, daar zijn de twee het wel over eens. ,,Reden genoeg om het jubileum ook met hen te vieren’’, zegt Gijs. ,,Er komen tot aan de vakantie mooie acties aan, die we in samenwerking met diverse leveranciers aan kunnen bieden. In de zomervakantie lassen we een pauze in, en daarna gaan we tot het eind van het jaar door. Wat we allemaal in petto hebben? Eigenlijk teveel om op te noemen. We hebben een goed gevulde jubileumtas met een flinke korting, een scherp geprijsde ‘box voor moeders’, er komt een kleurplaat aan waar leuke prijzen mee te winnen zijn. We pakken flink uit om onze klanten de waardering te geven die zij verdienen’’, zeggen Jenneke en Gijs Koolmees.

Dit artikel wordt u aangeboden door ‘t Schaffelaartje. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
advertentie