De begeleiding bij X-tra bestaat momenteel uit huiswerkbegeleiding en bijles.
De begeleiding bij X-tra bestaat momenteel uit huiswerkbegeleiding en bijles. X-tra

X-tra Huiswerkbegeleiding en Bijles viert tweede lustrum

1 juni 2022 om 14:24 Zakelijk

EDE X-tra Huiswerkbegeleiding en Bijles bestaat komend schooljaar tien jaar. ,,Meteen vanaf 2012 zijn we snel gegroeid tot een instituut van betekenis”, vertelt Aldrik Bakker van X-tra Huiswerkbegeleiding en Bijles. ,,Terugkijkend zien we een constant beeld van succesvol begeleiden van jonge mensen in hun schoolbestaan: het plezier in leren wordt weer zichtbaar. De begeleiding bestaat momenteel uit huiswerkbegeleiding en bijles.”

Het geven van een betere positie begint met praktische invulling naar behoefte. Begeleiden van:

• Brugklas: zeker aan het begin van het jaar hebben deze leerlingen veel te verwerken, ongeacht niveau. Dit behoeft extra aandacht.

• Onderbouw: deze schooljaren zijn specifiek vormend. Juist hier is begeleiding van grote meerwaarde: regelmaat, focus en overzicht. Zelfredzaamheid wordt hier de sleutel naar …

• Bovenbouw: de nadruk is hier zelfstandig kunnen werken - de kern tot effectief studeren. Dit heet dan ook studiebegeleiding

HUISWERKBEGELEIDING Huiswerkbegeleiding is een generieke omgeving waarin organisatie, structuur, planning, rust en regelmaat een plaats krijgen, training én begeleiding in een methode die helpt zelfstandig te zijn tijdens studie. Bakker: ,,Het gestaag bouwen van deze vaardigheden geeft een enorm zelfvertrouwen. Gedurende twee uur huiswerk maken en leren voor toetsen, eenvoudig omdat dit elders niet goed kan. Er is ruimte voor vragen, overhoring, voorbereiden op toetsen en individuele begeleiding. Rode draad is het integreren van goede gewoontes. Dit gaat (vrijwel) automatisch tijdens het lopende proces. Het heeft echter wél continuïteit nodig. Hierdoor is de generieke aard toch ook individueel.”

BIJLES Bijles is specifieke begeleiding en is vakgericht. ,,Afhankelijk van de behoefte (nagenoeg elk vak), zijn verschillende opties mogelijk. Bijles is meestal ‘één op één’ of soms in een klein groepje. De keus wordt altijd beheerst door wat er nodig is en de vraag ‘wat helpt?’”

Bakker vevolgt: ,,Welke vorm van begeleiding ook, huiswerkbegeleiding, bijles of een combinatie: nut, noodzaak en continuering worden gaandeweg vanzelf evident. X-tra geeft veel persoonlijke aandacht, aanmoediging en daarmee zelfvertrouwen. X-tra is voor iedereen, alle leeftijden en alle (opleiding)niveaus.”

X-tra Huiswerkbegeleiding en Bijles, Slunterweg 2a in Ede, E-mail: graag@X-tra.info, www.x-tra.info 

Dit artikel wordt u aangeboden door X-tra Huiswerkbegeleiding en Bijles. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie