Ada Elings-Geels, Riek, Henk en Gerrit Geels (vlnr) zijn supertrots op- en met 'hun' fraaie zaak.
Ada Elings-Geels, Riek, Henk en Gerrit Geels (vlnr) zijn supertrots op- en met 'hun' fraaie zaak. Dick Martens

Geels Woonwarenhuis al 65 jaar een begrip

Zakelijk

BENNEKOM Van 30 naar 4.000 vierkante meter, dat is in een notendop 65 jaar geschiedenis van Geels Woonwarenhuis in Bennekom. In die 65 jaar is Geels uitgegroeid tot een begrip in Bennekom en verre omtrek. Het is dan ook niet vreemd dat de oprichters Riek (83) en Henk (82) Geels met trots terugblikken op de ontwikkeling van hun bedrijf. In 1957 begonnen zij op de hoek aan de Kerkhoflaan een winkel in huishoudelijke artikelen, witgoed en ijzerwaren. 

,,Maar met dank ook aan mijn dochter Ada en mijn zoon Gerrit”, benadrukt Geels senior met klem. ,,Zij hebben nadat mijn vrouw en ik na 43 jaar afscheid namen, de winkel nog verder uitgebreid tot wat die nu is geworden. Ook zij hanteerden ‘onze’ stelregels: betrokkenheid, passie en ondernemerschap tonen. Dat is niet alleen nodig om te kunnen blijven bestaan, maar ook om je klanten tevreden te blijven stellen.” 

VIJF SPECIAALZAKEN ONDER ÉÉN DAK De woorden van hun ouders klinken Ada en Gerrit als muziek in de oren. Ook zij zijn trots op hun winkel, die tegenwoordig bekendheid geniet als zijnde woonwarenhuis met ‘5 Speciaalzaken onder één dak’. ,,Dat zijn Baderie, Buitenleven, Colors@Home, Cooking@Home en Kluswijs”, legt Gerrit Geels uit. 

Gerrit benadrukt dat er in de aanloop naar deze mooie stappen, toch nog wel de nodige ‘hobbels’ moesten worden overwonnen. ,,In 1985 stortte tijdens een verbouwing een deel van onze winkel in en vijf jaar later verwoestte een uitslaande brand het hele pand. Maar als familie hebben we in dat jaar een enorme veerkracht getoond en vierden we een jaar later alweer de heropening van een nieuwe winkel.” 

Wat volgde waren uitbreidingen en vernieuwingen, maar op de lauweren rusten is niet aan de familie Geels en hun trouwe personeel besteed. ,,Zoals het nu inspelen op de vraag naar energiebesparende producten”, legt Ada Geels uit. ,,Maar ook de webshop die we hebben is daar een voorbeeld van.” 

JUBILEUMACTIE Het jubileum zal niet onopgemerkt blijven, want de maand oktober zal een maand worden waar er elke zaterdag een bijzondere actie staat te gebeuren. ,,Van speeddate-adviezen tot demonstraties van Stanley en Black & Dekker en van een loterij tot een wedstrijd koekjes bakken. Bennekom, Ede, Wageningen en Renkum zullen weten dat wij dit mooie jubileum met iedereen willen vieren.” 

Info over het jubileumprogramma: www.geelwoonwarenhuis.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Geels Woonwarenhuis. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
advertentie