Het complete team van Kapsalon Marage, met tweede van rechts eigenaresse Marian van Kranen.
Het complete team van Kapsalon Marage, met tweede van rechts eigenaresse Marian van Kranen. Collectie Marian van Kranen

‘Team Marage? Een geweldig goed en trouw team!’

Zakelijk

BENNEKOM Ruim 12,5 jaar geleden stapte Marian van Kranen via het zo kenmerkende kleine trapje haar eigen kapsalon Marage aan de de Prins Bernhardlaan in Bennekom binnen. Daarmee ging een grote wens, een eigen kapperszaak, in vervulling. Ze vestigde haar naam al snel getuige ook de vele klanten die hetzelfde trapje beklommen. En juist in de zo vervelende coronatijd bewees haar ondernemerschap weer haar waarde, het voerde haar richting een nog mooiere stap. Ze betrok een ruimer pand aan de Edeseweg 28B, richtte het helemaal zelf naar eigen wensen in en is ze samen met Team Marage momenteel superdruk en gelukkig. 

Marian was altijd al kapster, eerst aan huis, maar daar kreeg ze het zo druk, dat de overweging was, stoppen of een eigen kapsalon. ,,In een vakblad las ik dat er in Bennekom een kapsalon te koop stond. Ik heb gebeld en de rest is geschiedenis”, legt ze uit. ,,Ik begon er met Henriëtte en Ria, maar die zijn inmiddels met pensioen. Na een jaar moest ik al meer personeel aannemen en inmiddels zijn we uitgegroeid naar een team van acht mensen. Bennekom was dus blijkbaar toe aan een frisse wind. En wij zijn gewoon ‘no nonsense’, er heerst een huislijke sfeer, waarin de klanten en wij als personeel lekker onszelf kunnen zijn. Met die kenmerken, maar ook door onze klantvriendelijkheid en de diversiteit van ons personeel, trek je toch de meeste klanten. Zij krijgen persoonlijke aandacht en hun verwenmomentje.”

HECHT DORP Dat dat gewaardeerd wordt voelde Marian begin dit jaar, van haar klanten maar ook van haar trouwe team, toen ze een donkere periode beleefde. ,,Mijn man Ageûs, mijn steun en toeverlaat, overleed in januari. Dat was natuurlijk een enorme klap. We zaten net na de lockdown en waren hier aan het verbouwen, terwijl we van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat volle bak draaiden. Dankzij hem kon ik dit allemaal doen. Hij regelde thuis alles. Maar juist dan voel je hoe fijn het is om in een hecht dorp als Bennekom te werken en hoe belangrijk een hecht team is. Ik ben hen dan ook heel dankbaar voor al hun steun, dat heeft mij enorm geholpen. Het jubileum vierde Team Marage, een samenvoeging van de eerste letters van de gezinsnamen Marian, Ageûs en dochter Esmee, in de Efteling. ,,Een geweldige en onvergetelijke dag.”

Meer informatie op kapsalonmarage.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Kapsalon Marage. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

advertentie
advertentie