Afbeelding
Rietberg Hoorzorg

De Specialist: Ga voor elegant design achter je oor

6 juni 2023 om 10:43 Zakelijk

EDE Het frisse lenteweer heeft vorige maand eindelijk plaatsgemaakt voor een wat warmere periode. Ineens ziet de wereld er met dat zonnige weer anders uit. De Edese winkelstraten vullen zich met mensen en ook de terrassen zitten bij de eerste zonnestralen weer vol. Tijd om uit te pakken en indruk te maken voor de jonge generatie, die de laatste designkleren alweer heeft aangeschaft. 

Vernieuwing van stijl en combinaties staat natuurlijk centraal in de modewereld. Een paar keer per jaar zijn er nieuwe trends en schreeuwen de modehuizen van de daken wat je de komende maanden écht moet dragen. 

AANDACHT VOOR DESIGN

Hoe anders is het in de wereld van hoortoestellen? Ik krijg er weleens een ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg-gevoel’ van. We accepteerden jarenlang dat wanneer je een hoortoestellen aanschafte, er twee ‘remschijven’ achter je oren werden geplaatst. Huidskleurig, grijs, we noemen het nu gelukkig ouderwets. De laatste jaren is er in de hoorwereld - heel voorzichtig aan - meer aandacht voor design gekomen. Naast de technische innovaties waar alle ontwikkelaars van hoortoestellen eigenlijk altijd al mee bezig zijn. Mooie voorbeelden van design-hoortoestellen achter het oor worden geleverd door Signia, met haar ‘Styletto’. 

Maar ook door Phonak met de ‘Audéo Slim’. Phonak heeft als één van de eersten ter wereld rekening gehouden met verschillende oren. Er is een ontwerp voor rechts en een voor het linkeroor. Het gaat hierbij om een heel smal hoortoestel, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daarnaast valt, wanneer je naar het ontwerp kijkt, op dat het hoortoestel de natuurlijke vorm van het hoofd en het oor volgt. De vroegere ‘remschijf’ wordt zo een elegant hoortoestel achter je oor.

TOEKOMST

Laatst werd me gevraagd hoe ik het hoortoestel van de toekomst graag zou willen maken. Het zette me aan het denken. Mijn grootste wens is eigenlijk om alle functionaliteiten die een achter-het-oor-hoortoestel bezit, te kunnen verwerken in een toestel dat in het oor zit. Ik werd vervolgens gevraagd naar of de ontwikkeling van zo’n hoortoestel zacht spelende toekomstmuziek is, of dat het dicht is. Ik denk het laatste. 

De grootste uitdaging is de oplaadbaarheid van de batterij van zo’n toestel in het oor. Maar daar wordt aan gewerkt. Mede door de energietransitie waar onder meer de autobranche in verkeert, zie je dat de ontwikkeling van accu’s en batterijen in een stroomversnelling komt. Ik verwacht dat ook de hoorwereld daar de vruchten van gaat plukken.

WATERDICHT

De innovaties staan niet stil, zien we ook bij de vorig jaar geïntroduceerde Phonak Audéo Life. Een waterdicht toestel waarmee je bijvoorbeeld tot vijftig centimeter onder water kunt gaan. Er is geen zorg om je hoortoestel, want ook tegen zweet is het bestand.

Dat is een erg handig hoortoestel wanneer je bijvoorbeeld zwetend je tegenstander van de tennisbaan af mept. Op die manier gaan we een mooie zomer tegemoet. Prettige wedstrijd en geniet ervan!

Dit artikel wordt u aangeboden door Rietberg Hoorzorg, meer dan twintig jaar ervaring. Veenderweg 107 in Ede, tel. 0318-769024, info@rietberghoorzorg.nl, Rietberghoorzorg.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie