Afbeelding
Rietberg Hoorzorg
De specialist

Eerste Hulp Bij Oorproblemen

Zakelijk

EDE De afgelopen weken hebben mijn gezin en ik heerlijk genoten van een zomervakantie. Lekker, omdat wij ook ons oor ook wel eens ergens anders te luister wilden leggen, zeg maar.

Tijdens zo’n reis door het buitenland komen we vaak landgenoten tegen en ik vind het heerlijk om dan, uiteraard onderuitgezakt in mijn campingstoel, te kijken naar hoe ze op een camping aankomen en alles netjes uitstallen. Dit jaar schoot tijdens zo’n moment ook een column van vorig jaar nog door m’n hoofd. Ik verbaasde me in die column over het feit dat Nederlanders vaak veel geld uitgeven aan hun auto, caravan, en aan nog wel meer luxe zaken op vakanties. Maar als het op het gehoor aankomt, wil men nog wel eens beknibbelen of een aankoop uitstellen. De vakantie geluiden dragen bij aan je gevoel van geluk en rust op je vakantiebestemming. Het is jammer en onnodig om dat verloren te laten gaan.

Maar wie wel met een mooi hoortoestel op vakantie gaat, kan alsnog problemen ervaren natuurlijk. Zo zult u niet de eerste zijn die per ongeluk in het zwembad belandt met de hoortoestellen nog in uw oren. Nu zijn er, zoals u al eerder in mijn column kon lezen, inmiddels waterdichte hoortoestellen. Maar veruit de meeste toestellen moet je nog niet in combinatie met water en ander vocht gebruiken. Maar wat moet er nou gebeuren als een hoortoestel wel te nat wordt? Het is belangrijk om dan als eerste de lade van de batterij open te doen en de batterij te verwijderen. Kortsluiting is op die manier te voorkomen als u er snel bij bent.

Daarna kan een hoortoestel drogen in de zon, of in een bak met rijst. Denk trouwens bij vocht niet alleen aan zwembad- of zeewater. Een hoortoestel kan ook problemen krijgen door huidzuren. Op vakantie kan het natuurlijk behoorlijk zweten worden voor de vakantieganger met hoortoestel. Zorg ervoor dat u het apparaat goed schoonhoudt.

Bij Luidspreker In Het Oor-hoortoestellen (LIHO of RIC) kan het nog wel eens gebeuren dat het luidsprekertje afbreekt. Je zult zien dat dat net op vakantie gebeurt. Nou zou dat, met een beetje geluk, op vakantie verholpen kunnen worden. Een gerenommeerde audicien, die ook met producten van dezelfde fabrikant werkt, kan een nieuw verbindingsdraadje installeren. Meestal is online wel wat informatie te vinden over waar een audicien in de buurt is en met welke merken hij of zij werkt. Bent u langer op vakantie, dan is het ook mogelijk om het hoortoestel naar Nederland op te sturen. Maar een garantie dat uw hulpmiddel dan weer op tijd op het vakantieadres is, is wat lastig te geven. Mocht u er als klant van Rietberg Hoorzorg prijs op stellen om reserve-onderdelen mee op reis te nemen, dan kunnen we altijd kijken of er een Eerste Hulp Bij Oorproblemen-set samen te stellen is. Die kunt u dan in bruikleen meenemen in uw trip over de wereld.

Mocht u die luxe camper of caravan nog pakken komende weken: ik wens u veel plezier en weinig problemen met uw gehoor.

Dit artikel wordt u aangeboden door Rietberg Hoorzorg, meer dan twintig jaar ervaring. Veenderweg 107 in Ede, tel. 0318-769024, info@rietberghoorzorg.nl, Rietberghoorzorg.nl

advertentie
advertentie