Afbeelding
Rietberg Hoorzorg
De specialist

Wapen jezelf tegen komende irritaties

Zakelijk

EDE Bent u ook al zo in vakantiestemming? De laatste weken voor het echt zover is ervaar ik altijd behoorlijk dubbel. Aan de ene kant is het meestal heerlijk weer en kan ik me mede daardoor bijzonder vaak verheugen op een ‘benen op tafelsessie’ tijdens mijn bezoek aan ons vakantieadres. Maar aan de andere kant is het vaak een drukke periode op het werk en thuis. Alles afronden, inpakken, ik neem aan dat u weet waar ik het over heb.

Ook bij mij schiet er dan wel eens iets tussendoor. Iets wat echt voor een bepaalde datum had moeten gebeuren. Daarom wil ik nog eens kort terugkomen op iets wat ik eerder op deze plek heb besproken. In februari had ik het over rookmelders en wek- en waarschuwingssystemen. Die zijn namelijk behoorlijk onmisbaar voor mensen die bijvoorbeeld een rookmelder niet goed kunnen horen. Wat de meeste mensen misschien wel weten is dat het per vorige week - vrijdag 1 juli - verplicht is om in iedere woning in Nederland op iedere verdieping een rookmelder te hangen. Het kan er natuurlijk bij in zijn geschoten, maar wettelijk zijn we het met z’n allen momenteel dus verplicht. Meer dan ooit is dit ook het moment om na te gaan denken of je de rookmelder in je slaap nog wel hoort. Twijfelt u, dan is misschien een wek- en waarschuwingssysteem iets om aan te schaffen. Met een zogenoemd functioneel voorschrift van een KNO-arts is het vaak al bij licht gehoorverlies mogelijk om een systeem in bruikleen voor honderd procent vergoed te krijgen van je verzekeraar. Bij sommige zorgverzekeraars kan het zelf rechtstreeks via ons. Wacht niet en maak er werk van!

Hangen de rookmelders en de systemen, dan kunt u met een gerust hart op vakantie. Maar ook daar zijn soms ongemakken, waartegen u uzelf nu al kunt wapenen. Wat te denken van campers en caravans met een aircosysteem? U zult er maar net naast staan met de tent. Het zorgt dan mogelijk voor onrustige nachten, net nu u even goed wilt bijtanken op vakantie. Op maat gemaakte slaap-oordoppen bieden dan mogelijk uitkomst. Kom eens langs voor uw vakantie, dan kan ik u adviseren over de mogelijkheden. Dat geldt trouwens ook voor de situaties waarbij u uw oren blootstelt aan dat ondergeplaste water van een vakantiezwembad. De bacteriën die daarin leven veroorzaken al snel een oorontsteking en daar zit je niet op te wachten tijdens het uitrustmoment van het jaar. Bij Rietberg Hoorzorg maken we daarom ook zwemdoppen op maat. Vaak is dat snel gebeurd, maar wacht er in de vakantieperiode niet te lang mee.

De komende periode zijn we zelf op vakantie, maar blijft onze zaak gewoon open. Van vrijdag 8 juli tot en met vrijdag 29 hebben we wel aangepaste openingstijden. We zijn elke werkdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Ons servicespreekuur is nog altijd elke dag om 15.00 uur, maar wel op afspraak.

Alvast een hele fijne vakantie!

Dit artikel wordt u aangeboden door Rietberg Hoorzorg, meer dan twintig jaar ervaring. Veenderweg 107 in Ede, tel. 0318-769024, info@rietberghoorzorg.nl, Rietberghoorzorg.nl

advertentie
advertentie