,,Wij verplaatsen ons steeds opnieuw in degene die tegenover ons zit, dat is onze kracht”, zeggen Nick (links) en Christaan de Boer.
,,Wij verplaatsen ons steeds opnieuw in degene die tegenover ons zit, dat is onze kracht”, zeggen Nick (links) en Christaan de Boer. Marloes Kleijer

25 jaar Domicilie: ‘Hard werken en innovatief zijn’

27 september 2023 om 16:30 Zakelijk

EDE Domicilie Makelaars viert dit jaar het 25-jarig jubileum. ,,We zijn met een klein clubje begonnen en werken nu met een team van 27 medewerkers”, zegt Nick de Boer. Samen met zijn zoon Christiaan, die sinds vijf jaar in de zaak zit, blikt hij terug én vooruit. De rode draad? Hard werken!

door Marloes Kleijer

In 25 jaar tijd is er veel gebeurd en een hoop veranderd. Het team is niet alleen enorm gegroeid, Domicilie is ook twee keer verhuisd én er werd een kantoor in Nijkerk geopend. ,,Het begon allemaal in 1998 aan de Detmarlaan”, vertelt Nick. ,,Domicilie was destijds al een full-servicekantoor, waarbij we ons bezighielden met woningen en bedrijfsonroerendgoed. Ook hadden we een samenwerking met het naastgelegen hypotheekkantoor.”

Na vier jaar verhuisde het makelaarskantoor naar de Molenstraat. Nick: ,,We waren erg enthousiast over deze locatie, omdat we alles in de etalage konden presenteren. Aangezien het internet destijds nog niet zo ontwikkeld was als nu, maakten we gebruik van etalages om nieuwbouwprojecten, artist impressions en banners tentoon te stellen. Het voelde meer als een winkel dan als een kantoor; een perfecte basis om ons te profileren en door te groeien in Ede en omgeving. In 2012 kwam het kantoor in Nijkerk erbij, waardoor we Domicilie regionaal gezien nog beter op de kaart konden zetten.”

DOMICILIE-DNA

Inmiddels is Domicilie alweer tien jaar gevestigd in het karakteristieke pand aan de Notaris Fischerstraat, staat het nog altijd bekend als full-servicekantoor en heeft het zijn opdrachtgevers een compleet pakket te bieden: wonen (aankoop, verkoop, verhuur en nieuwbouw), taxaties, bedrijfshuisvesting en hypotheken & verzekeringen. ,,Vier serieuze pijlers”, aldus Nick. ,,Het allerbelangrijkste is echter dat we het allemaal samen doen, als team. Ons team is zeer divers, van jong tot ouder, maar iedereen beschikt over het zogenaamde Domicilie-dna. Wij hebben voor iedere doelgroep een specialist in huis die altijd dezelfde doelen voor ogen heeft; tussen de mensen in staan, hard werken en nuchter blijven.” ,,Levelen noemen we dat”, vult Christiaan aan.


Een greep uit 25 jaar Domicilie Makelaars. - Domicilie Makelaars

De heren willen graag twee medewerkers in het bijzonder in het zonnetje zetten: Dennis van den Heuvel en Anke Smink. ,,Dennis, senior makelaar/taxateur, vierde vorig jaar zijn 15-jarig jubileum en is inmiddels dus al zestien jaar werkzaam bij ons. Anke, de vrouw van Nick, is onze stille kracht. Zij regelt al meer dan twintig jaar onder andere de financiële administratie en HR-zaken en is daarnaast ieders steun en toeverlaat.”

BESEF 

In zo’n jubileumjaar komt volgens Nick het besef dat Domicilie de afgelopen jaren is uitgegroeid tot toonaangevend makelaarskantoor in de regio extra binnen. ,,Hoe?, vraag je je dan af. Het is namelijk niet zo dat dit altijd het doel is geweest, wel hebben we altijd ons best gedaan om ons steeds weer opnieuw te verplaatsen in degene die tegenover ons zit en dat zullen we ook altijd blijven doen. Wat beweegt de opdrachtgever? Hoe kunnen we degene op de beste manier van dienst zijn? Dat vergt mensenkennis, maar ook vakkennis”, zegt Nick.

Het is echt niet altijd even makkelijk geweest. Ook dat besef is er wel degelijk. ,,Je weet nooit hoe het loopt. De financiële crisis heeft er behoorlijk ingehakt, evenals de oorlog in Irak en corona, maar dat hebben we allemaal op een goede manier doorstaan. Toen Funda van start ging in 2001, zagen we dat eerst ook als een bedreiging. Al snel bleek dat dit echter nieuwe kansen bood, we konden ineens sneller een groot publiek bereiken én prachtige presentaties van woningen maken. Vandaag de dag hebben we te maken met een stijgende rente, verduurzaming, de stikstofcrisis en nieuwbouw die zienderogen afneemt en daarmee ook de doorstroom op de woningmarkt. Dit soort zaken houden je scherp. Iedere fase heeft zijn eigen aanpak nodig.”

VERDER BOUWEN

Christiaan is ervan overtuigd dat Domicilie met het huidige team in staat is om vast te houden waar het nu staat en vanuit daar verder te bouwen. ,,Wij zullen altijd blijven kijken hoe we innovatief en vooruitstrevend kunnen zijn en tegelijkertijd oog houden voor het menselijke aspect. Juist in een tijd als deze, waarin alles steeds minder ‘persoonlijk’ is. Bij zo’n traject komt toch veel emotie kijken. Natuurlijk omarmen we de nieuwe technieken, maar wij willen er daarnaast altijd op de ‘ouderwetse manier’ zijn voor onze opdrachtgevers. In die combinatie ligt onze kracht en zo creëren we toegevoegde waarde. Daarnaast is het een kwestie van hard blijven werken. Dan gaan we de vijftig, vijfenzeventig en honderd jaar ook halen!”

Nick wil zich op zijn beurt meer gaan richten op het coachen van jonge makelaars binnen het Domicilie-team. ,,Naast mijn huidige werk als makelaar, want dat is nog altijd mijn passie. De 25 jaren zijn voorbij gevlogen en ik ga dan ook zeker nog niet met pensioen. Het makelaarsvak is en blijft een fantastisch vak en ik hoop het nog lang uit te mogen voeren. Er valt elke dag nog wat te leren en te bereiken.”

WIN-ACTIES

Omdat Domicilie het 25-jarig bestaan dolgraag met iedereen wil vieren, menig inwoner van de gemeente Ede heeft immers wel eens iets met Domicilie te maken gehad, staan er dit najaar ludieke win-acties op het programma. Deze worden aangekondigd op de website, maar ook op de social media-kanalen van het makelaarskantoor (Facebook en Instagram).

Kijk voor meer informatie op domicilie.nl.

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Oktober Woonmaand, onderdeel van de editie van woensdag 27 september van deze krant.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie