,,Wij werken met een heel trouw team. Vier van hen hebben zelfs hun 25-jarig dienstverband bij ons al gevierd”, zegt Van Beek.
,,Wij werken met een heel trouw team. Vier van hen hebben zelfs hun 25-jarig dienstverband bij ons al gevierd”, zegt Van Beek. Mary Borgers

Holland Parket bestaat 35 jaar: ‘Hét moment voor leuke acties’

27 september 2023 om 19:30 Zakelijk

EDE Wijnand van Beek uit Harskamp opende 35 jaar geleden de deuren van Holland Parket. Wat begon met één medewerker en de verkoop van alleen parket en vloerdelen, is uitgegroeid tot een professionele vloerenspecialist met vestigingen in Ede én Amersfoort. Het jubileum werd gevierd met een gezellig weekend weg voor het hele team. ,,Ook lopen er een paar mooie jubileumacties”, zegt Wijnand.

door Marloes Kleijer

Holland Parket staat bekend om zijn ruime, overzichtelijke showroom en om het brede assortiment. Dit was 35 jaar geleden wel anders volgens Wijnand. ,,In die tijd hadden we alleen parket van zesenhalf tot zeven centimeter en vloerdelen van twaalf centimeter. Laminaat deed toen pas net zijn intrede. Vandaag de dag ligt de nadruk nog steeds op hout, maar de planken zijn veel breder geworden, tot wel 24 centimeter. Daarnaast vormen laminaat, pvc en kurk zeer belangrijke producten. Kurk is terug van weggeweest en dan heb ik het niet over de bekende bruine vloeren van kurk, maar over kurk met verschillende houtpatronen. Vooral kurk met een pvc-topaag is uniek; het comfort van kurk (zacht, warm en stil) en de praktisch voordelen van pvc. Bovendien is kurk volledig klimaatneutraal is. Er worden geen bomen voor gekapt en er worden geen giftige stoffen gebruikt.”

EIGEN VLOERLEGGERS

Holland Parket werkt met een trouwe groep medewerkers en heeft al sinds de start van het bedrijf eigen vloerenleggers in huis, oftewel parketteurs. Dat is iets waar Wijnand zeer trots op is. ,,Wij werken enkel en alleen met onze eigen experts óf met parketteurs die op zijn minst het vak bij ons hebben geleerd. Zij zijn niet alleen goed in het leggen van de verschillende vloeren, maar ook in het bewerken, onderhouden en renoveren ervan. Is er onverhoopt toch iets niet goed? Dan lossen wij dit zo snel mogelijk op.”

25 JAAR IN DIENST

Vier medewerkers hebben inmiddels zelfs al hun 25-jarig dienstverband mogen vieren bij Holland Parket. Jan Staal, van vloerlegger bij de start van het bedrijf doorgegroeid naar bedrijfsleider, nu als zzp’er nog enkele dagen als technisch adviseur werkzaam. Wim Donkersteeg: vanaf 1989 in dienst als parketteur, nu nog steeds uit liefde enkele dagen ‘op de vloer’ en verder als filiaalmanager en technische man verantwoordelijk voor vestiging Amersfoort. Mary Borgers: in 1995 gekomen als hulp voor de administratie en verkoop, inmiddels zeer ervaren op beide gebieden. Wouter Gijsbertsen: in 1998 begonnen als leerlingparketteur, inmiddels een onmisbare allround vakman.

DIGITALISERING

Wijnand heeft in die 35 jaar de complete digitalisering doorgemaakt. Hij zegt:,,Ik begon op een typemachine. De overgang naar een elektrische typemachine was al heel bijzonder en moet je nu zien, we kunnen niet meer zonder internet en mail, laat staan de mobiele telefoon.”

Deze ontwikkeling heeft volgens hem ook de consument doen veranderen. ,,Vroeger vertelden we alles wat de consument moest weten, over de verschillende houtsoorten bijvoorbeeld. Tegenwoordig is alles al op internet te vinden en komt de consument veel beter beslagen ten ijs. Soms een beetje té goed zelfs, want niet alles wat je op internet leest, is waar. Aan ons de taak om de juiste informatie te verstrekken.”

JUBILEUMACTIES

Wie nieuwsgierig is naar de jubileumacties, vindt deze in de winkels van Holland Parket (Vening Meineszstraat 2 in Ede en Kamp 37 in Amersfoort). Meer informatie over het assortiment is ook te vinden op www.hollandparket.nl. ,,Met de acties houden wij het jubileumgevoel de komende tijd nog even vast!”, besluit Wijnand.

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Oktober Woonmaand, onderdeel van de editie van woensdag 27 september van deze krant.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie