Afbeelding
Leger des Heils Ede

'Ongeveer twintig mensen slapen structureel in bossen rond Ede'

3 november 2019 om 13:39 Zorg

EDE ,,Oplossingen zijn niet gemakkelijk, maar wat mij betreft is hen aan hun lot overlaten dat zeker niet”, luidt Robert Paul Fennema de noodklok op zijn Facebookpagina. In de bossen rondom Ede is hij weer acht mensen tegengekomen die daar structureel verblijven omdat ze dakloos zijn geraakt.

,,Tijdens die soepfietsronde ronde kwamen we acht personen tegen, maar we weten dat er structureel rond de tien tot twintig mensen in de bossen moeten slapen omdat er geen andere oplossing voor ze is”, licht hij toe. De soepfietsronde is een initiatief van het Leger des Heils, waar Fennema werkzaam is.

,,Tijdens de soepfietsronde kwam ik eens een vrouw tegen. Een jonge griet nog. Ze had zichzelf bevrijd uit het loverboyscircuit. Ze is door vreselijk veel mensen misbruikt en mishandeld, gedrogeerd en is verslaafd aan GHB. Een drug die je enorm agressief kan maken”, vertelt Fennema. ,,Dat was een gewone meid waar alles van is afgenomen en die dakloos in het bos zit! Op de groep (maatschappelijke opvang, red.) kunnen we haar niet opnemen omdat dit voor haar niet werkt. Hier ligt een duidelijke taak voor de overheid.”

Lees hier het uitgebreide interview met Robert Paul Fennema als premiumverhaal op EdeStad.nl. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie