Advendo'57 twaalf minuten van eerste zege

2 november 2019 om 20:12 Voetbal

EDERVEEN ,,Wij waren twaalf minuten verwijderd van de eerste zege van het seizoen. Maar uiteindelijk moest de 0-1 voorsprong toch uit handen worden gegeven tegen Zwart Wit'63'', keek Jan Fluit terug op de 3-1 nederlaag.

De trainer dacht nog eens terug aan de situatie een paar minuten voor de 1-1. ,,Richard Lokhorst legde de bal terug op Rik Kelderman. Op vier meter afstand stopte de Zwart Wit keeper de bal met zijn voet. Dat had de 0-2 moeten wezen en was waarschijnlijk de beslissing geweest.''

,,Het eerste kwartier hadden wij het moeilijk. Daarna was het gelijkwaardig. De 0-1 van ons kwam uit de lucht vallen. Richard Lokhorst (op archieffoto) bracht Martijn van den Dikkenberg in stelling. Dat was een doelpunt uit het boekje. Daarna waren er kansjes voor Tom van Ginkel en Dirko Bos.''

,,Zonder de geblesseerde routiniers Nico van Roekel, Peter Roks en Niels van Ginkel wisten wij lang de voorsprong vast te houden. De jongens hebben er echt voor geknokt. Dan valt toch twaalf minuten voor tijd de 1-1 (Mustafa Kalkan). Dat was funest. Vervolgens krijg je nog binnen negen minuten twee doelpunten om je oren. Zonde. Die gemiste kans had een breekpunt kunnen zijn'', meende Jan Fluit.

Advendo is na zeven duels nog zonder zege en staat onderaan met twee punten. ,,Het geluk is dat ook de onderste ploegen hebben verloren. Wij blijven knokken voor meer punten.'' Zaterdag op eigen veld tegen Stroe is er een nieuwe kans.