Afbeelding
Gelderse Vallei

Extra maatregelen voor bezoekers ziekenhuis Ede

13 maart 2020 om 14:02 Zorg Coronavirus

EDE Vanwege de uitbraak van het coronavirus neemt Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede extra voorzorgsmaatregelen. Dit betekent onder andere dat er één bezoeker per patiënt per dag op bezoek mag komen. Ook wanneer een patiënt een afspraak heeft op de polikliniek, mag er maar één iemand met hem of haar mee.

Mensen die last hebben van luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid wordt gevraagd om niet op bezoek te komen bij patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis. ,,Zo kunnen we onze patiënten beter beschermen", aldus het ziekenhuis.

Verder gelden op enkele afdelingen nog aangepaste regelingen.

Op de kinder- en jongerenafdeling (inclusief neonatologie) mogen patiënten alleen bezoek ontvangen van hun ouders/voogd. Dit betekent dat broertje(s) en zusje(s) en opa('s) en oma('s) niet op bezoek mogen komen. In zeer uitzonderlijke omstandigheden kan deze maatregel in overleg met de verpleegkundige worden aangepast.

Op de kraam- verlosafdeling mogen vrouwen die gaan/zijn bevallen alleen bezoek ontvangen van hun partner. Dit betekent dat broertje(s) en zusje(s) en opa('s) en oma('s) ook hier niet op bezoek mogen komen. In zeer uitzonderlijke omstandigheden kan deze maatregel in overleg met de verpleegkundige worden aangepast.

VEELGESTELDE VRAGEN Het ziekenhuis heeft veelgestelde vragen op een rijtje gezet. De vragen worden aangevuld zodra nieuwe informatie bekend is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie