Ziekenhuis Gelderse Vallei zet in op een volledig gezond en duurzaam voedingsaanbod, per 2022.
Ziekenhuis Gelderse Vallei zet in op een volledig gezond en duurzaam voedingsaanbod, per 2022. gezondeten

Ziekenhuis Gelderse Vallei: ‘Een volledig gezond voedingsaanbod in 2022’

2 december 2020 om 13:02 Zorg

EDE Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft 2 december samen met tien andere Nederlandse ziekenhuizen verklaard dat ze per 2022 een volledig gezond en duurzaam voedingsaanbod hebben voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Dat werd vastgelegd in de intentieverklaring ‘Voorhoedeziekenhuizen in Voeding’. 

Daarmee behalen ze versneld de doelstelling van het Nationaal Preventieakkoord, waarin staat dat alle Nederlandse Ziekenhuizen in 2030 een gezond voedingsaanbod moeten hebben. 

,,Gezond eten en drinken is, naast voldoende bewegen en slapen, essentieel voor een goede gezondheid. Gezonde voeding draagt niet alleen bij aan een sneller herstel van ziekte, maar ook aan het voorkomen van ziekte’’, vertelt Mirjam van ’t Veld, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei. 

VOLGENDE STAP Het ziekenhuis investeert al jaren in het toepassen van gezonde voeding in de zorg en doet daarnaast veel wetenschappelijk onderzoek. ,,Met het Nationaal Preventieakkoord maken we een goede volgende stap om ook voor medewerkers en bezoekers het voedingsaanbod te verbeteren. We willen daarmee niet wachten, maar het zo snel mogelijk realiseren. Dat past bij ons als Voedingsziekenhuis want daarmee blijven we voorop lopen als het gaat om preventie.’’

De nieuwe Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum vormt de basis voor het gezonde voedingsaanbod in de ziekenhuizen. 

Naast ziekenhuis Gelderse Vallei ondertekenden de volgende ziekenhuizen ook de verklaring:  Bernhoven, Radboudumc, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Meander Medisch Centrum, Martini Ziekenhuis, Amsterdam UMC locaties AMC en VUmc, MaastrichtUMC+, Erasmus MC en Tergooi. Het onderwerp gezonde voeding is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord, dat in 2018 is ondertekend door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en 70 partijen. Waaronder de Alliantie Voeding in de Zorg en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie