Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede gaat verbouwen

22 maart 2023 om 12:00 Zorg

EDE Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede gaat het vrouw-, moeder-, kindcentrum (VMK), de intensive care unit (ICU) en hartbewaking (CCU) verbouwen. Dinsdag is de bouwovereenkomst getekend met ULC en Constructif. Dit bouwbedrijf neemt de verbouwing de komende twee jaar voor zijn rekening.

,,Toen in 2000 de huidige afdelingen in gebruik werden genomen, was alles mooi en nieuw. Inmiddels zijn de concepten verouderd en zijn er veel nieuwe mogelijkheden: de hoogste tijd om de afdelingen te verbouwen”, aldus het ziekenhuis. De komende maanden gaan de bouwvoorbereidingen verder zodat er in het derde kwartaal van 2023 wordt gestart met de verbouwing van het VMK. In het vierde kwartaal volgt vervolgens de start van de verbouwing van de ICU/CCU.

PATIËNT EN FAMILIE

Mensgerichte zorg staat centraal in de nieuwbouw. ,,Er is veel aandacht voor zowel patiënt als familie. Er komen overal moderne, ruime en lichte eenpersoonskamers waardoor er meer rust is voor de patiënt en er meer ruimte op de kamer is voor het gezin/de familie. Op de kraamafdeling, afdeling neonatologie en de kinder- en jongerenafdeling is het straks voor ouders en partners altijd mogelijk om te blijven slapen.”

STILLE IC

,,De nieuwe ruimtes krijgen meer (dag)licht en er wordt een huiselijke sfeer gecreëerd, bijvoorbeeld met verschillende plekken om te zitten of te spelen, zoals een tienerlounge op de kinderafdeling. De nieuwe IC wordt een stille IC: er zijn geen hoorbare alarmen op de patiëntenkamers en rust staat centraal. Voor de familie komen er voorzieningen in de nabijheid van de ICU/CCU.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie