Afbeelding
Theo Beumer

Nationale jeugdteams hockey hervatten training bij MHC Ede

2 april 2021 om 15:52 Hockey

EDE ,,Het complex van MHC Ede is vanaf volgende week onderdeel bij het opstarten van de nationale jeugdselecties hockey”, laat voorzitter Alex Kiffen weten.

Eip Janssen

Edenaar Olivier Poulus nu spelend voor hockeyclub Wageningen maakt deel uit van de selectiegroepen. 

Onlangs heeft het NOC*NSF aan sportbonden toestemming gegeven om de trainingen van de nationale jeugdselecties weer op te starten. Deze ruimte is door het NOC*NSF mede gecreëerd omdat talentvolle sporters inmiddels ruim een jaar van hun sportopleiding missen.

De KNHB maakt graag gebruik van de versoepeling en/of verruiming die de overheid en het NOC*NSF bieden. ,,De KNHB wil gebruik maken van elke versoepeling om de gehele hockeysport weer zo snel als mogelijk volledig open te krijgen. Met elke stap tonen we aan dat sporten veilig kan en voor iedereen mogelijk zou moeten zijn”, laat de bond weten.

De trainingen van de nationale hockeyjeugdteams vinden plaats op speciaal aangewezen locaties. ,,Een daarvan is dus ons complex. Ook het nationaal vrouwenteam heeft op het MHC Ede complex aan De Bosrand de afgelopen maanden getraind. Mede dankzij onze vrijwilligers is dat probleemloos en naar ieders tevredenheid verlopen. Mooi dat de KNHB dat waardeert en acht teams jongens en meisjes 015 de mogelijkheid geeft in Ede te trainen”, meent Kiffen.

De trainingen op een complex zijn volledig coronaproof. De staf van de selecties wordt voorafgaand aan een trainingseenheid getest. Voor jeugdspelers is testen niet nodig omdat zij sporten binnen de gelden de maatregelen zoals die voor iedereen onder de 27 jaar gelden.

,,Het zal de nationale selecties op ons complex, net als eerder bij het nationale vrouwenteam aan niets ontbreken. Wij hebben niet alleen een mooie accommodaties maar ook voldoende vrijwilligers. MHC Ede is trots dat de KNHB-vertrouwen in onze aanpak heeft”, sluit de MHC Ede-preses af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie