Van Gent Finaleweken: MHC Ede hockeyteams houden punten in eigen huis

24 april 2022 om 18:46 Hockey Van Gent Finaleweken 2022

EDE Een geweldige Sunny Sunday voor de Edese hockeyvrouwen. Tegen het Arnhemse Upward werd een 2-0 zege behaald. De eerste achtervolger Bully verloor en staat nu op acht punten achterstand.

,,Een mooie uitgangspositie maar Ede is er nog niet. Deze zonnige zondag helpt ons wel goed op weg”, steekt Floris-Jan den Houting van wal. De volgend jaar verantwoordelijke hoofdtrainer zag dat Ede ondanks goed veldspel met een 0-0 stand de rust inging. ,,In de tweede helft ging Ede heel scherp van start. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong door Dymphe Laan. Zij benutte de voorzet van Britt Willemsen perfect”, had Den Houting genoteerd.

Het was Brit Willemsen zelf die de bevrijdende 2-0 scoorde. ,,De veerkracht en het goede verdedigende spel van Ede was geweldig om te zien. Er is niks weggegeven. Upward is niet in de buurt van een doelpunt geweest”, besluit Floris - Jan den Houting tevreden. Ede gaat zondag op bezoek bij hekkensluiter EHV in Enschede.

MANNEN  Ook de mannen wisten de thuiswedstrijd te winnen. De ploeg die met Ede strijd om de tweede plaats Berkel-Rodenrijs werd met 3-2 verslagen. ,,Een verdiende als mooie zege. De eerste van zes finales. Ede kwam via Lennart Bakker op 1-0. De gasten wisten al snel de 1-1 te scoren. Maar Stijn Draijer benutte een strafcorner en het was 2-1 voor Ede”, keek Ede coach Bastiaan Bunnik terug.

In de leuke en voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd was het weer Stijn Draaijer die een strafcorner benutte: 3-1. ,,Ik denk nog zo’n anderhalve minuut te spelen op het moment dat de gasten de 3-2 scoren. Die resterende tijd werd door Ede prima uitgespeeld. Door deze zege blijft Ede in het spoor van Gooische en schudden we Berkel-Rodenrijs voorlopig af. Volgende week de topper bij Gooische. Een echte zes punten wedstrijd”, kijkt Bunnik vast vooruit.

De stand in de overgangsklasse is nu dat Gooische aan de leiding gaat met 46 punten, gevolgd door Ede met 41 en Berkel-Rodenrijs met 36. Deze drie ploegen strijden om de titel en/of P/D wedstrijden.