Van Gent Finaleweken: Edese hockeyers verliezen eerste slag maar ‘gaan het thuis rechtzetten’

1 juni 2022 om 22:37 Hockey

EDE De Edese hockeymannen hebben hun eerste duel in de halve finale van de playoffs om promotie bij Ring Pass Delft met 3-2 verloren. ,,In mijn ogen onnodig. Het begin was gewoon niet goed genoeg”, kijkt Ede-coach Bastiaan Bunnik terug.

Juist op het moment dat de contractverlenging van de Edese technische staf naar buiten kwam ging de promotie-degradatiewedstrijd bij Rings Pass niet goed. ,,Het is altijd lastig in een avondwedstrijd de vinger op de oorzaak te leggen. Het eerste kwart was zacht gezegd heel matig. De thuisclub kwam op een 2-0 voorsprong door het benutten van een strafcorner (Martijn Saraber) en een velddoelpunt (Koen Brouw).”

Ede kwam daarna beter in de wedstrijd en Lennart Bakker (velddoelpunt) en Stijn Draaijer (strafcorner) trokken de stand gelijk: 2-2. ,,Nog geen twee minuten na de gelijkmaker krijgen we heel knullig de 3-2 om de oren. Ede kreeg daarna de nodige kansen maar het lukte niet de gelijkmaker te scoren. Nu eerst zaterdag aan de bak om de zaak gelijk te trekken. Ik vind dat Ede zeker kansen heeft komende zaterdag. En dan zondag in de derde wedstrijd toeslaan. De eerste slag is verloren, maar een overgave is er zeker nog niet”, besluit Bunnik gedecideerd.

De wedstrijd MHC Ede - Ring Pass begint zaterdagmiddag om 16.00 uur op sportpark De Bosrand. Een eventuele derde wedstrijd is ook in Ede, op zondag om 16.00 uur.