Het was soms peentjes zweten ondanks het slechte weer voor het Edese doel.
Het was soms peentjes zweten ondanks het slechte weer voor het Edese doel. Theo Beumer

MHC Ede hockeyers winnen in blessuretijd en ‘winterkampioen’

Hockey

EDE MHC Ede heeft de wedstrijd tegen nieuwkomer Rood -Wit in de overgangsklasse met 3-2 gewonnen. De wijze waarop was bizar ondanks het matige spel.

Eip Janssen

,,Het was op het tandvlees. De scheidsrechters trokken best wat lang tijd bij. Ik denk ook wel terecht want het spel lag wel erg vaak stil. Dat je dat via Lennart Bakker alsnog de 3-2 scoort is een ontlading”, lachte Renaldo de Bock. Uit de luidspeakers klonk de klassieker Wünderbar. De DJ kon geen beter nummer als sluitstuk van deze zondagmiddag hebben uitgekozen. ,,Dat klopt. Het kwam uit de tenen. Ede loopt, mede door vele blessure gevallen op het tandvlees. Het is goed dat de winterstop nabij is. Dat we ‘winterkampioen’ zijn is leuk maar ook niet meer. Ede moet voor het hoogst haalbare gaan en dat is het kampioenschap”, oordeelde De Bock. Hij toonde zich een echte sportman, die leeft van en voor het hockey. ,,Een compliment aan onze tegenstander uit Aerdenhout. Zij zijn naar de overgangsklasse gepromoveerd en staan voorlaatste. Deze ploeg had een plan, en daar hadden we het best lastig mee. Ik vindt Rood-Wit, ondanks dat Ede misschien minder speelde dan gebruikelijk, gewoon een goede tegenstander”, analyseerde de Edese vleugelverdediger.

TIJD In het eerste kwart nam Ede een 1-0 voorsprong. Een strafcorner werd door het trio Sem Draaijer, Rensjan Bakker en Stijn Draaijer prima uitgevoerd. Laatstgenoemde liet de Rood-Wit keeper volstrekt kansloos. ,,Dan valt uit een snelle counter de 1-1. Ik dacht aan een eigen doelpunt, maar schrijf maar op naam van de tegenstander”, lachte De Bock. In het tweede kwart kreeg Ede wel een mogelijkheid maar het waren de gasten die doelman Tijmen Maakel de 1-2 lieten oprapen. ,,Dat is het mooie van ons spel. Binnen de minuut kwam Ede weer op gelijke hoogte. Lennart (Bakker, red.) scoorde de 2-2.”


De 2-2 wordt binnengetikt. Ronaldo de Bock (2) ziet het van afstand gebeuren.        Theo Beumer

Na de theepauze werd de wedstrijd net als het weer gewoon slecht. Ook de arbitrage werkte niet mee aan een soepel verloop van het duel. ,,Er waren nogal veel discutabele beslissingen. Ja, zelf ben ik ook af en toe verhaal gaan halen. Maar de scheidsrechters waren er niet de oorzaak van dat Ede op 2-2 bleef staan, was Renaldo eerlijk. Een redding van Tijmen Maakal en een bal op de paal hadden zomaar de gasten op voorsprong kunnen zetten. ,,Ede bleef knokken voor een beter resultaat. Dat Lennart Bakker, nadat Stijn Draaijer hem goed aanspeelde, de 3-2 scoort is echt een ontlading. De wedstrijd is pas afgelopen als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit. Dat heeft onze selectie waargemaakt. Wünderbar was de ontlading zowel binnen als buiten de lijnen”, had Renaldo de Bock gezien.

Ede is in de overgangsklasse nu verzekerd van de eerste plaats en ‘winterkampioen’. ,,De uitslagen zijn niet ongunstig voor Ede. Huizen dat wuint staat nu op de tweede plaats met zes punten achterstand. Naarden zelfs op zeven punten. Een ploeg waar Ede volgende week de eerste competitiehelft afsluit. Maar nogmaals alleen de titel telt voor mij. Zondagavond genieten mag tijdens ons feestje. Daarna de blik richten op Naarden. Dat zijn we onszelf, de club maar vooral de trouwe supporters verplicht”, sluit De Bock af

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie