Keramiek workshop
Keramiek workshop Nederlands Tegelmuseum

Dit is er deze week te doen in Ede

4 december 2019 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 december 2019

Ede

Lezing over diverse digitale onderwerpen
13:30 Parkrand 60
Onderwerpen als Windows 10, opschonen Laptop, back-Up maken, werken met bestanden, presenteren van op smartphone gemaakte foto's/filmpjes.

Zelfverdediging kids/jeugd/vrouwen/mannen
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen. Altijd 2 gratis proeflessen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd va.17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Erik van Muiswinkel - Buigt u allen mee
20:15 Molenstraat 45
De Nederlandse kleinkunst en de Nederlandse taal waren zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (Heinz Polzer, 1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Polzer schreef, naast een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en verrassende liedjes. Erik, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019, zijn honderdste geboortejaar, het volle pond. De muzikale leiding berust bij de nog maar 25-jarige pianovirtuoos Guus van Marwijk.

6 december 2019

Otterlo

Krav Maga/ Zelfverdediging 9-16 jaar
19:00 Sportlaan 6
Wekelijkse Krav Maga training voor kinderen en tieners. De training is gebaseerd op Krav Maga een uniek, effectief en realistisch verdedigingssysteem. Kinderen en tieners leren zich weerbaar te maken. Conditie, plezier en fitheid staan hierbij ook hoog in het vaandel.

Ede

Combattimento - Frizzante
19:30 Molenstraat 45
Een programma met bruisende Italiaanse barokmuziek! Grootmeester Antonio Vivaldi mag natuurlijk niet ontbreken; van hem wordt het betoverende Concert voor viola d'amore en luit gespeeld. Daarnaast de minder bekende componisten Albicastro en Galuppi. De hobo excelleert in een onbekend maar prachtig werk van een immer anonieme componist. De Toccata (met improvisatie) en Ciacona van Storace bieden muzikaal spektakel. Een 'frizzante' avond. Na afloop geven enkele musici een afterconcert in het Atrium, waarvan u onder het genot van Italiaanse wijnen kunt genieten.

7 december 2019

Otterlo

Keramiek workshop voor kinderen
13:30 Eikenzoom 12
In het kader van de viering van '75 Jaar Vrijheid' organiseren wij een leuke keramiek workshop voor kinderen van alle leeftijden. Je ouders en opa's en oma's mogen natuurlijk ook meedoen. In oorlogen spelen vliegtuigen een grote rol. Tijdens deze workshop kun je een vliegtuigje van klei maken en versieren of een tegel beschilderen en beplakken met kleine vliegtuigjes. Prijzen - Tegel beschilderen: 2,50 euro - Vliegtuigje maken: 9,50 euro. De prijzen zijn exclusief toegang tot het museum. Entree voor kinderen t/m 12 jaar is 3,00 euro en voor volwassenen 6,50 euro. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via info@nederlandstegelmuseum.nl met je achternaam, aantal kinderen en volwassenen die mee willen doen aan de workshop en je keuze per persoon voor welke workshop.

Ede

Stiltewandeling met Walk 'n Act
14:00 Kernhemseweg 3
Even tot rust komen in de stilte van de natuur. In een groep op pad zonder met elkaar te praten. Op een aantal punten even stil staan en wordt een quote of gedicht voorgelezen over stilte. In de stilte komen er misschien juist heel veel gedachten op je af. We zijn het ook niet meer zo gewend, die stilte. Maar dan is het juist goed om die bewust eens op te zoeken en te kijken wat het met je doet. Startersactie van Walk 'n Act: nu slechts 10 euro per persoon, contant te voldoen (inclusief een kopje koffie, thee of fris). Aanmelden via info@walk-n-act.nl of 0638580612

Borrelen & FunDaten @Singlecafé45+
20:00 Brouwerstraat 3
Ben je single 40+50+ of 60+ en heb je zin in een gezellige avond? Kom Fundaten & ontmoeten in real life! In steeds wisselende groepjes aan de hand van leuke vraagkaarten andere singles leren kennen en wie weet een leuke date. Daarna verder borrelen aan de bar. Ontvangst vanaf 20.00 u. Ticket 12,50 euro (ex. adm.k.) via de site of 15,- euro. Zie www.single-events.org, de site waar singles elkaar ontmoeten en waar je nog meer leuke singles kunt vinden, maar ook uitstapjes zoals wandelcafés en weekendjes weg, zoals Kerstweekend en Groots Oud en Nieuwfeest voor singles in Wageningen. Na afloop dansen met dj bij Chillerz.

Flip Noorman - Leonard Cohen
20:15 Molenstraat 45
Na het overlijden van Cohen in 2016 bracht Flip Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten is hij gezwicht om het programma nu ook in het theater te brengen. Bijgestaan door zijn voltallige band De Noormannen of in trio bezetting brengt hij nu zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand.

8 december 2019

Ede

Gerard van Maasakkers - Ik Loop
20:15 Molenstraat 45
Na zijn bijzonder succesvolle 40 jaar liedjes loopt Gerard van Maasakkers verder. Hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen. Nieuwe liedjes én klassiekers. Frank Cools en Mike Roelofs komen weer met hem mee.

11 december 2019

Ede

Zelfverdediging kids/jeugd/vrouwen/mannen
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen, incl. een speciale 'Lady-class'. De zelfverdediging is o.b.v. Systema, een effectieve manier van verdedigen. Niet afhankelijk van kracht of agressie, maar op basis van slimme principes. Voor zowel fysieke, mentale alsook verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd va.17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Infoavond Bewust Spiritueel Onderwijs IBBO
20:00 Horalaan 3A
IBBO basisschool en voortgezet onderwijs infodag. Veelal hooggevoeligen. Ook begeleiders zijn welkom. Horalaan 3A, 20-21.30 u www.ibbo.eu

Kommil Foo - Oogst
20:15 Molenstraat 45
Een piano, een gitaar, een viool, hun twee karakterstemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Zonder circus, intiem. Raf, Mich, hun mooiste liedjes en hun strafste verhalen.

12 december 2019

Ede

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen o.b.v. Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Yora Rienstra - Up
20:15 Molenstraat 45
Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma's 'hersenstormen'. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

13 december 2019

Ede

Angela Groothuizen - Lueke Binge
20:15 Molenstraat 45
'Ik gaa met je lueke binge' staat er op de strippenkaart die Angela 16 jaar geleden op moederdag kreeg van haar dochters. Nu Angela 60 wordt en haar dochters volwassen zijn, is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen. Samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen viert Angela hun 25-jarige bestaan in de theaters. In Lueke Binge bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Deze rasverteller pakt je bij de kladden met een prachtig verhaal en wondermooie nieuwe liedjes die je in je kern raken.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie