Afbeelding
Sake van der Schaaf

Bennekommer Rini Kreeft overleden

10 juni 2020 om 17:59 Mensen

BENNEKOM Journalist Rini Kreeft uit Bennekom is dinsdagavond 9 juni op 80-jarige leeftijd overleden. Dat meldt oud-collega Guus van Holland, gepensioneerd sportjournalist, op de website van voetbalvereniging Bennekom. 

Kreeft leed volgens Van Holland al geruime tijd onder meer aan de chronische longziekte COPD en verbleef daarom in het Bennekomse verpleeghuis Machtella.

,,Rini was een bekende journalist in Bennekom, Ede en Wageningen. Hij schreef vooral over sport en veel over VV Bennekom'', meldt Van Holland. ,,En eerder, voordat de club in 1992 failliet ging, over alles van FC Wageningen.'' 

Kreeft schreef in het verleden voor Ede Stad, maar ook voor de Edese Courant, opvolger het Gelders Dagblad, De Gelderlander en de Edese Post. Hij was door zijn hoed en typerende grijs/witte baard een opvallende verschijning.  

Kreeft is daarnaast tientallen jaren actief geweest als schaker, vrijwilliger en bestuurslid bij de Bennekomse Schaakvereniging. Hij werd begin vorig jaar door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond uitgeroepen tot Schaakvrijwilliger van het Jaar 2018. 

Rini Kreeft wordt maandag vanwege de coronamaatregelen in besloten kring begraven. Correspondent Jan de Boer schreef een In Memoriam over Kreeft. Dat is hier te lezen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie