Afbeelding
Epa/toms Kalnins

Kimberley Bos eindigt als derde bij Europe Cup: ‘Ik ben er erg blij mee’

13 januari 2021 om 17:14 Overig

EDE Skeletonster Kimberley Bos uit Ede is woensdag als derde geëindigd tijdens de Europe Cup in Altenberg. Het lukte slechts twee Duitsers, Croinna Leipold en Stefanie Votz, om Bos voor te blijven. ,,Het ging prima’’, blikt ze terug. ,,Overall ben ik heel tevreden en ik heb een mooie podiumplaats meegepakt. En dat tussen de Duitsers op een Duitse Baan. Ik ben erg erg blij mee.”

Met een aantal doelen in het achterhoofd begon Bos aan de wedstrijd. ,,Ten eerste wilde ik lekker ver lopen op de start.” Ze behaalde in de tweede run direct een persoonlijk record op de start: 5.60 seconden. Haar tweede doel was om ,,relaxed te sleeën” en het krijgen van vertrouwen. Bos omschrijft dat als ,,netjes op de slee blijven liggen, ook tijdens het sturen in bijvoorbeeld de kreisel.” Dat lukte de Edese en stemde haar blij. ,,Want dat vind ik erg moeilijk op deze baan.”

Een derde doel van de skeletonster was het spelen met de timing in bocht vier. ,,Dat was zeker niet perfect, maar ik heb wel heel veel geleerd om verder op te bouwen voor de komende dagen.” Tijdens de tweede run zat de sneeuw Bos ietwat in de weg. ,,Daardoor verloor ik uiteindelijk net de tweede plaat, maar dat is iets dat voor vandaag niet geeft.”

De skeletonster is nog niet klaar in Altenberg, aanstaande zaterdag staat er nog een Intercontinental Cup wedstrijd gepland. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie