Archieffoto. De Albert Heijn in aanbouw.
Archieffoto. De Albert Heijn in aanbouw. Gerwin van Luttikhuizen

Middenstandsvereniging Lunteren verliest van AH

21 januari 2021 om 16:50 Politiek

LUNTEREN Een bezwaar van de Algemene Middenstandsvereniging Lunteren tegen Albert Heijn is na advies van de commissie voor de bezwaarschriften door de gemeente afgewezen. De middenstanders vroegen de gemeente handhavend op te treden tegen de in- en uitgang van Albert Heijn aan de Dorpsstraat in Lunteren. Deze is niet voor het publiek toegankelijk en zou daarmee in strijd zijn met het bestemmingsplan. ,,Er moest aan beide zijden van de winkel een in- en uitgang komen, maar nu is er aan de Dorpsstraat alleen een mogelijkheid om de winkel te verlaten via een zelfscan kassa.”

Er is geen rechtstreekse doorgang van het Wilbrinkplein naar de Dorpsstraat en dat was volgens de middenstanders oorspronkelijk de bedoeling. In eerste instantie heeft de gemeente augustus vorig jaar Lunteren Have en Becedo Vastgoed een last onder dwangsom opgelegd vanwege het handelen in strijd met de verleende omgevingsvergunning en het bestemmingsplan. Die kwamen juridisch in verweer en december vorig jaar bracht de commissie voor de bezwaarschriften advies uit. 

Op grond van dit advies heeft het college nu het besluit van augustus vorig jaar ingetrokken en het verzoek om handhaving van de Middenstandsvereniging afgewezen.

Door Gerard van Wijk 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie