Afbeelding
De Vrije Slag

Zwembad De Vrije Slag opent deuren voor banenzwemmers

1 februari 2021 om 16:11 Overig

BENNEKOM Zwembaden De Vrije Slag in Bennekom en De Peppel in Ede slaan de handen ineen om zwemmers tegemoet te komen. Banenzwemmers kunnen vanaf komende zaterdag komen zwemmen in het Bennekomse openluchtzwembad. Ook verenigingen krijgen de mogelijkheid gebruik te maken van het zwembad.

Wethouder Peter de Pater neemt om 09.00 uur de eerste duik waarna banenzwemmers in het weekend tussen 09.00 en 17.00 uur en doordeweeks van 09.00-20.00 uur kunnen zwemmen. Het zwembad is elke dag open. Zwemmers moeten wel vooraf reserveren. Dat systeem wordt op dit moment ingericht. Als alles volgens planning verloopt kunnen zwemmers vanaf aanstaande donderdag in de loop van de dag reserveren. Dan zijn ook alle procedures en richtlijnen bekend. Aanmelden en direct betalen kan dan op de websites van De Vrije Slag en De Peppel. Vervolgens kan er in blokken van een uur gezwommen worden.

,,Het is een idee van De Vrije Slag en De Peppel, personeel van De Peppel gaat ook aan het werk in De Vrije Slag. En ook de gemeente ondersteunt de opening van harte”, zegt Frans van Daal van Sportservice Ede. ,,Het water zit er in en wordt momenteel opgewarmd zodat het vanaf zaterdag 21 graden is.”

Het is volgens Van Daal een geste naar zwemmers in Ede en omgeving. ,,Het kost veel geld, en het kan absoluut niet uit. Maar we willen toch wat bieden aan de zwemmers in Ede en omgeving. Het plan is om open te blijven zolang de binnenbaden dicht blijven.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie