Willem Assenbroek (midden) genoot van het optreden.
Willem Assenbroek (midden) genoot van het optreden. Gelderse Kring

Bekende Edenaar Willem Assenbroek (85) overleden

3 februari 2021 om 13:43 Mensen

EDE In zijn woonplaats Ede is dinsdag Willem Assenbroek (85) overleden. Hij was al enige tijd ziek. 

Willem Assenbroek was in Ede een bekend figuur. In de jaren tachtig en negentig was hij onder meer betrokken bij de aanleg en het beheer van het kabeltelevisienetwerk in de gemeente Ede. Als directeur van stichting Media Netwerk was hij in 1989 betrokken bij de eerste lange afstand glasvezelverbinding in Nederland.

Assenbroek, Amsterdammer van geboorte, was in Ede betrokken bij de oprichting van duikvereniging De Heideduikers. Ook was hij bestuurslid bij het zakelijke netwerk de Gelderse Kring, waar hij ruim veertien jaar de functie van secretaris bekleedde. Later werd hij er erelid. ,,We gaan Willem enorm missen’’, reageert voorzitter Gert Beitler namens de Gelderse Kring. ,,We kennen hem als een geïnteresseerd persoon en een warm mens. Een perfectionist ook, die altijd klaar stond als er ergens vrijwilligerswerk gedaan moest worden. Hij had echt oprechte interesse in je, als hij bijvoorbeeld een praatje met je maakte. Willem stond aan de wieg van de Gelderse Kring en is ook altijd betrokken gebleven.’’

Ook was Assenbroek als bestuurslid (secretaris) van de stichting Jan Hilgers Memorial Airshow betrokken bij het Edese vliegevenement Wings of Freedom. In maart 2019 werd hij ook door die stichting benoemd tot erelid. Even daarvoor had hij, samen met de medebestuursleden, de eerste Jan Hilgerspenning van de gemeente Ede ontvangen. De penning is een aanmoediging om een ‘hoogvlieger’ te worden en wordt gezien als een beloning voor doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid.  

Maar Willem Assenbroek was ook professioneel jazz-musicus in de bands Midland Music Quintet en het gitaarduo Pleasure. Zijn passie voor muziek en muziek maken kon hij kwijt als bandcoach van Rocking Old School in het Edese cultuurcentrum Cultura, waar ouderen hun muziekhobby weer konden oppakken onder Assenbroeks leiding. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie