Afbeelding
Impressie van SGP Ede

Plan voor prominente plek voor Bennekom langs de A12

21 juni 2021 om 14:28 Politiek

BENNEKOM Bennekom prominent in beeld langs de A12. Daaraan denkt het raadslid Gerrit Flier (SGP). Een Bennekomse tekst of symbool zou mogelijk afgebeeld kunnen worden op de windmolen die op de hoek Dr. W. Dreeslaan - A12 bij de aansluiting van de Parklaan gepland is.

Eén en ander zou in de visie van het raadslid het eigenaarschap van de Bennekommers vergroten. ,,Mocht blijken dat er voor genoemde locatie voldoende draagvlak bestaat, wil het college dan participatie als basis in postcodegebied 6721 (Bennekom) onderzoeken? Dit geeft een maximaal gevoel van eigenaarschap.”

Het betreft één van de geplande tien windmolens die de gemeente Ede wil realiseren langs de A12 en de A30. Het raadslid vraagt of het college bereid is om per locatie maatwerk te leveren. Dit omdat draagvlak essentieel is voor het slagen van de energietransitie. 

Flier vraagt ook of het college nog meer mogelijkheden ziet ,,om ervoor te zorgen dat de locatie langs de A12 bij de Dr. W. Dreeslaan, op Bennekoms grondgebied, door inwoners van Bennekom gezien wordt als ‘onze’ windmolen.” Tot slot vraagt hij op welke manieren het mogelijk is deze wensen te verwerken in het nog te houden onderzoek naar draagvlak in de omgeving.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie