Afbeelding
Hout van Toen

Oud eikenhouten meubels helemaal van nu!

10 december 2021 om 14:19 Partnercontent

Oud eikenhout wordt, net als steigerhout, steeds vaker gered van sloop of vernietiging, waarna het gebruikt wordt voor het maken van prachtige, originele meubelstukken. Geen wonder, want dit hout heeft veel voordelen. Het is hard, sterk en kan erg goed bewerkt worden. Daarbij heeft het ook een bijzondere uitstraling. Het hout is al eens gebruikt en is daardoor prachtig warm en doorleeft. Het meubelstuk dat van dit hout gemaakt wordt, krijgt daardoor een authentieke, zachte en toch ruwe uitstraling. Een goede meubelmaker gebruikt deze eigenschappen in het voordeel van elk meubelstuk.

Elk stuk is uniek

Oud Eikenhout leent zich dan ook uitstekend voor het maken van oud eiken meubels op maat. ‘Hout van Toen’ uit Kootwijkerbroek is gespecialiseerd in het bewerken van oud eikenhout. Zij maakten al vele oud eikenhouten meubels op maat: unieke stukken met een ruwe uitstraling en een zachte afwerking. Als er zoveel oude eiken planken door je handen gaan, ontwikkel je er haast automatisch een instinct voor. De meubelmaker weet precies in welk meubel deze plank of dat deel het beste gebruikt kan worden. Dat maakt juist maatwerk bij dit hout zo aantrekkelijk. Door de eigenschappen van elke unieke plank optimaal in te zetten, ontstaat een one-of-a-kind meubelstuk met een professionele vormgeving.

Oud eiken meubels op maat

De ontwerpen van de meubelmaker zelf zijn stuk voor stuk uniek. Maar het kan nog beter. De meubelstukken kunnen ook op maat gemaakt worden zodat ze precies passen in uw woning en in uw visie. U bepaalt zelf de afmetingen en de details van uw meubels op maat. Uw meubelmaker heeft hier een adviserend rol, zodat uw meubel ook technisch verantwoord en stevig is. En dan kan alles: van een plafondhoge boekenkast met deuren tot het eerste stoeltje van uw peuter. Een stoeltje dat natuurlijk precies past bij de kleine tafel die u al jaren zorgvuldig bewaard had.

Een unieke toevoeging aan uw inrichting

De authentieke uitstraling van de oud eiken meubels komt bijzonder goed tot zijn recht in een landelijke of in een industriële inrichting. In een landelijke inrichting komen de zachte kanten van oud eikenhout goed tot hun recht. Zachte stoffen en pasteltinten benadrukken die zachtheid. In een industriële inrichting komt juist de ruwheid van het stuk goed tot uiting. Staal en donkere kleuren geven nieuw cachet aan uw meubelstuk.

Maar ook een eclectische of modern ingerichte ruimte kan baat hebben bij zo’n uniek stuk. Een enkel meubel kan de uitstraling van de ruimte al volledig veranderen. Dat kan de ene keer een zitbank voor bij de eettafel zijn en de andere keer een kast die precies past tegen die ene, door zijn afmetingen altijd wat lastige muur. U bent met een oud eiken op maat gemaakt meubel in het bezit van een pronkstuk waar u lange tijd plezier van zult hebben.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie