Afbeelding
Getty Images/iStockphoto

Goede schoenen: 6 tips om miskopen te voorkomen

Beauty & Lifestyle

EDE Gezonde voeten beginnen uiteraard bij je geboorte. De een heeft daarbij wat meer geluk dan de ander. Maar je kunt de gezondheid van je voeten wel beïnvloeden door het dragen van goed passende schoenen.

Je kunt van je (voor)ouders heel onprettige voetafwijkingen erven. De basis van een gezonde voet is daarentegen door jezelf te beïnvloeden. Met de juiste schoenen bijvoorbeeld.

Maar hoe weet je nu wat voor jou goede schoenen zijn? Mediapartner Beautyweb deelde met ons een aantal tips voor zaken waar je op kunt letten als je schoenen gaat kopen. En nee, verwacht niet dat zij zullen zeggen dat jij geen hakken moet dragen. Ben je gek, dat bepaal je toch lekker zelf? En eh...de likdoorns en eelt die je daardoor op de voeten krijgt, haalt de pedicure met alle liefde voor je weg.

Dit artikel is een samenwerking met Beautyweb. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

Tip 1: Koop je schoenen bij voorkeur ‘s middags, als je voeten al een klein beetje zijn opgezet door het lopen en bewegen (tenzij je nachtdiensten draait en pas ‘s middags uit je bed komt). Je weet dan dat je schoenen voldoende ruimte bieden aan je voeten.

Tip 2: Pas beide schoenen. Bij de meeste mensen is de ene voet namelijk vaak wat groter dan de andere voet. Je hebt pas wat aan je nieuwe schoenen als ze goed zitten aan beide voeten.

Tip 3: Deze tip had natuurlijk tip 1 moeten zijn….laat je voeten af en toe opmeten. Kost je een halve minuut, kan je veel zoeken besparen. De meeste voeten zakken namelijk een een beetje in naarmate je ouder wordt. Soms kan dat wel een hele maat schelen. Je voeten laten opmeten kan in de meeste schoenwinkels, je moet er alleen wel even om vragen. Overigens hebben veel pedicures in hun praktijk ook een voetmeter en anders vind je zo’n meter sowieso bij de kinderschoenwinkel.

Meer tips? Lees ze allemaal op Beautyweb.

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie