Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Moorfielders bij Domstad Dodgers onderuit

1 mei 2022 om 17:54 Honkbal

EDE Moorfielders ging bij het Utrechtse Domstad Dodgers 3 met 15-7 onderuit. ,,Misschien was op zondagmorgen 10.00 uur beginnen te vroeg. In ieder geval waren we niet bij de les”, opende Erik Mourits.

Eip Janssen

De Moorfielders speler zag de thuisclub in de eerste inning een 8-0 voorsprong nemen. ,,Aan slag ging Moorfielders met 3 om 3 gelijk af. Domstad Dodgers raakte de ballen wel, mede door 5 keer 4 wijd, liepen de honken vol”. Het was Bob van Rhijn, die 10cm te kort kwam voor een homerun, maar wel het eerste punt liet aantekenen: 8-1. ,,In de volgende slagbeurt liet Domstad Dodgers er geen gras over groeien en zij sloegen drie keer raak: 11-1”, sipte Mouits. In de der inning een kleine opleving aan Edese kant. Op twee hard geslagen ballen door Hans Wester en Tobias Jansen scoorde Moorfielders drie punten: 11-4.

 ,,Hans Wester ging daarna werpen en hield de thuisclub van scoren af. Hoewel in de vierde inning alle honken door Moorfielders was bezet, geen punten. In de vijfde inning met een goede tactiek en slim honklopen:11-5. In de zesde en laatste inning scoort Moorfielders tweemaal en het wordt 11-7. Dat liet Domstad Dodgers niet op zich zitten. Zij kregen grip op het werpen van Hans Wesster en brachten de eindstand op 15-7”, sluit Erik Mourits af.

Moorfielders staat in de vijfde klasse op een zevende plaats. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie