Vrijwilligers delen brieenburs-kerstpakketjes uit in De Bloemenbuurt in Ede
Vrijwilligers delen brieenburs-kerstpakketjes uit in De Bloemenbuurt in Ede De Stek

1000 kerstpakketjes voor De Bloemenbuurt

Lokaal Deel je nieuws

De bewoners van De Bloemenbuurt in Ede ontvingen afgelopen weekend een ‘brievenbus-kerstpakketje’ thuis. Een kleine attentie namens De Stek.

Beperkingen? Omdenken!

“Samen met FlowerPower, Atelier Revive en Malkander hebben we echt een mooie start gemaakt met De Stek, zoals het buurthuis nu heet,” vertelt Oscar Biesheuvel van Connectkerk. “We hadden in de planning staan om rond de kerstdagen een officiële opening te plannen en de hele buurt te verwelkomen. Maar ja, met de beperkingen en maatregelen was dat helaas geen optie meer. In ons overleg kwam het neer op een leuk staaltje omdenken: “Als de buurt niet naar ons toekomt, dan gaan wij wel naar hen toe!” En dat wilden we niet met lege handen doen natuurlijk. Kerst is het feest waarop christenen vieren dat God zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft. Bij kerst hoort dus ‘geven’. Met elkaar hebben we dus besloten om de buurt in te gaan met leuke kerstpakketjes.”

Brievenbus-kerstpakketjes

“We hebben zo’n 1000 brievenbuspakketjes aangeschaft, en die gevuld met allerlei leuke, lekkere en handige dingetjes voor kerst. Elke organisatie kon zo z’n eigen inbreng hebben en met de buurt delen wat ze wilden. Van kerstkransjes en koffie tot flyers van een alle activiteiten, van een kleurplaat met prijsvraag tot een uitnodiging voor de omgekeerde supermarkt. Super creatief allemaal!” vertelt Henri van Dijk namens FlowerPower.

De betrokken medewerkers van Malkander vullen aan: “Het inpakken vergde best wat voorbereiding, maar vele handen maken licht werk. Vanuit de verschillende organisaties, en ook vanuit de buurt waren er in totaal zo’n 60 vrijwilligers op de been. Vullen, inpakken, verzamelen en rondbrengen, een hele klus, maar wat een dankbare klus! We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om aan te bellen en in gesprek te komen met buurtbewoners. Een gratis kadootje, en ook een kort gesprekje, het werd enorm gewaardeerd.”

Meer informatie over de initiatiefnemers achter De Stek staat op de website www.edestek.nl

advertentie