Het volgende doelpunt werd alweer gevierd
Het volgende doelpunt werd alweer gevierd Sandra van Dam

DTS Ede Vrouwen 1 met mega score langs sc Genemuiden Vrouwen 1 (0-20)

4 september 2022 om 13:42 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de eerste officiële (Beker) wedstrijd van het seizoen. Genemuiden, net gepromoveerd naar de eerste klasse was vanaf de eerste minuut, of eigenlijk na 18 seconden al kansloos na een snelle goal van Sofie Houba. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd omdat de bal lek bleek te zijn. Een ontketend en fel DTS kwam alsnog op 1-0 in de derde minuut door Sofie Houba. DTS speelde volle bak en het was bijna bij iedere aanval raak. Dit resulteerde in een ruststand van 0-10. Na rust bleef DTS het tempo en felheid volhouden en werd de stand na negentig minuten verdubbeld naar maar liefst 0-20.  Niet eens geflatteerd omdat de keepster van Genemuiden nog aardig wat ballen wist te stoppen. Was dit een leuke wedstrijd? Voor beide partijen eigenlijk niet, maar wel heerlijk voor de spitsen om zelfvertrouwen te krijgen door veel goals te maken. Ieder jaar is de eerste ronde met 3 wedstrijden eigenlijk hetzelfde verhaal. Topklasse verenigingen winnen met grote cijfers van lager spelende  verenigingen en vragen we ons af of het niet beter is om Topklasse clubs in de tweede ronde van de Beker te laten instromen.  Wel zo leuk voor alle betrokken verenigingen.

A.s. woensdag krijgt DTS weer een serieuze tegenstander met de oefenwedstrijd thuis tegen nieuwkomer in de Eredivisie Telstar. Aanvang 20:15 uur.

Doelpunten DTS Ede: 5× Sofie Houba, 3x Daphne van Kruistum, 4x Viviane Verheijen, 2x Chanel Zimmerman, 3x Jill Pijnappels, Anoek Blankespoor, Kelly Hollak en  Willemijn van Heerdt