Keepster Maaike Gerrits onderschept een aanval van FC Eindhoven
Keepster Maaike Gerrits onderschept een aanval van FC Eindhoven Sandra van Dam

Verdienstelijk gelijkspel voor DTS Ede Vrouwen 1

Overig Deel je nieuws

In de topper van de Topklasse heeft DTS vandaag haar beste wedstrijd van het seizoen gespeeld. In een open en van beide zijde aanvallend voetbal liet DTS weer eens zie dat ze nog steeds goed kunnen voetballen. Er werd met en voor elkaar gestreden voor elke meter en maakte het huidige koploper FC Eindhoven erg moeilijk. DTS begon sterk en gegroepeerd druk te zetten op de verdediging van de gastgeefsters. Via mooie combinaties was het DTS die de eerste kansen kregen. In de tiende minuut was het al bijna raak na een prachtige lob van Daphne van Kruistum die met een dito redding van keepster Lizzy Kolen maar net naast getikt werd. Even later was het Jill Pijnappels die schuin voor het doel vrij stond en haar inzet rakelings over zag gaan. In die periode was DTS het meest dreigend. Naar verloop de eerste helft vorderde was het een prachtige voetbalstrijd met van beide zijde aanvallend voetbal. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor FC Eindhoven die een kopbal van de lijn gehaald zag worden door de vanmiddag sterk spelende Suze Thung.

Na rust speelden beide elftallen met open vizier en gingen voor de winst. Het was DTS die verdiend de leiding nam door een doelpunt van Jill Pijnappels die in de 55ste minuut een gekeerd schot van Daphne van Kruistum alsnog binnenschoot. De ontlading in het veld en op de bank was groot. Eindelijk werd het goede veldspel beloond. Toch kwam FC Eindhoven al snel weer langs zij. Vlak voor het strafschopgebied werd er 3 minuten later een overtreding gemaakt en de vrije trap werd prachtig door Silvie van der Plas over de muur binnen geschoten. Een domper voor de tot dan toe sterke hechte verdediging van DTS Ede. DTS bleef geloven in een overwinning en bleef strijden voor elke meter en FC Eindhoven speelde hun bekende aanvalsstrijd door continue de lange bal in het doelgebied van DTS te pompen. Hierdoor ontstonden nog gevaarlijke situaties, maar keepster Maaike Gerrits stond wederom een prima wedstrijd te keepen. Beide elftallen bleven strijden en dit resulteerde in 6 gele kaarten, gelijk verdeeld over beide elftallen, maar ook dit liet zien dat DTS ook fysiek deze wedstrijd tot een goed einde wilde brengen. Gescoord werd er niet meer en beide partijen waren het er over eens dat dit een terechte uitslag was. 

Ook trainer Andrew Thomas kon zich hierin vinden;,, We hebben deze wedstrijd goed gevoetbald en gestreden samen en voor elkaar. Er was er niet 1 die verzaakte. Beleving en agressiviteit was top. Goede combinaties, dynamisch spel, hoog tempo en goede keuzes voor wat betreft de lange ballen op de juiste momenten door goede loopacties van onze middenvelders en aanvallers. Zeer trots als trainer om te zien hoe de meiden speelden, het goed opgepakt hebben, de afspraken zijn nagekomen en hoe wij het voor elkaar en met elkaar hebben gedaan. Grote pluim naar Suze Thung die zeer goed speelde in de basis met weinig gemaakte minuten in de voorgaande wedstrijden.’’

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
Afbeelding
Grote brand in woning Zuiderkade VIDEO
Afbeelding
Werkzaamheden station Ede-Wageningen: geen treinen en korte afsluiting Klinkenbergerweg
advertentie