Afbeelding
ACV Groep

Onderzoek ACV: ‘Inwoners en bedrijven zeer tevreden over dienstverlening’

6 februari 2023 om 11:40 Overig

EDE ACV Groep is de afvalinzamelaar voor zowel inwoners als bedrijven en particulieren in de gemeenten Ede, Veenendaal, Renkum, Renswoude en Wageningen. Eind 2022 heeft ACV in samenwerking met Integron een inwoner- en klanttevredenheidsonderzoek over afvalinzameling uitgevoerd. In totaal hebben 559 inwoners en 167 bedrijven deelgenomen aan het onderzoek.

De gemiddelde tevredenheid van de inwoners over de dienstverlening komt volgens het onderzoek uit op een 7.9. Daarmee is deze score op hetzelfde niveau als in 2020. Ook dit jaar scoort ACV daarmee boven de benchmarkscore van een 7.6. De gemiddelde tevredenheid van bedrijven komt uit op een 8.0.

,,Het meest tevreden zijn inwoners over de duidelijkheid wanneer de kliko geleegd wordt, de gebruiksvriendelijkheid- en functionaliteiten van de ACV-app en de vriendelijkheid van de klantenservice”, aldus ACV. ,,Het merendeel van de inwoners geeft aan grondstoffen te scheiden van het afval. Oud papier en karton, PMD en glas worden het meest gescheiden aangeboden. De belangrijkste redenen om afval te scheiden zijn vanuit milieuoogpunt en lagere jaarlijkse afvalstofheffing.”

VERBETERPUNTEN

Van de bestaande communicatiekanalen wordt de ACV-app het meest gebruikt, blijkt uit het onderzoek, en het percentage inwoners dat niet bekend is met de app is afgenomen. Uit het onderzoek is ook een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Bijvoorbeeld de netheid, gebruiksvriendelijkheid en capaciteit van onder- en bovengrondse verzamelcontainers, en de mogelijkheid tot het laten ophalen van grof huishoudelijk afval, als de termijn waarop het opgehaald wordt.

,,Gemiddeld genomen zijn inwoners en bedrijven zeer tevreden over de dienstverlening”, aldus de afvalinzamelaar. ,,Met de uitkomsten van dit onderzoek kan ACV haar dienstverlening verder optimaliseren, met als doel een nog hogere tevredenheid van inwoners en bedrijven.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie