Lars Haalboom (donker shirt) aan de bal scoorde driemaal.
Lars Haalboom (donker shirt) aan de bal scoorde driemaal. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Lars Haalboom schiet met hattrick Fortissimo naar zege

30 april 2022 om 18:47 Voetbal

EDE ,,Een vrij probleemloze 3-0 zege op Kesteren. De eerste helft was het nog niet geweldig. De tweede helft, waar Kesteren het conditioneel niet meer leek te kunnen belopen, gewoon goed”, oordeelde Fortissimotrainer Paul Bremer.

Na wat mindere resultaten lijkt de trainer zijn ploeg klaar te stomen voor de beslissende eindfase in de vierde klasse B. ,,Kampioen worden zal er niet meer inzitten. Maar Fortissimo gaat met vertrouwen volgende week naar koploper en kampioenskandidaat WAVV. De ploeg kan vrijuit spelen. Fortissimo richt zich op nacompetitievoetbal en de uitslagen zijn niet ongunstig”, ging Bremer verder. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft door twee doelpunten van Lars Haalboom op een 2-0 voorsprong komen. De 1-0, na ongeveer twintig minuten was een dieptepass van achteruit. Lars schoot laag onhoudbaar binnen. Er waren nog wat mogelijkheden voordat Haalboom ook de 2-0 voor zijn rekening nam.”

In de tweede helft was de verwachting dat Kesteren zou gaan stormen. ,,Dan moet je de eerste fase zonder kleerscheuren doorkomen. Ik vond dat Fortissimo dat uitstekend deed. Er werd niets weggegeven, en nadat Lars Haalboom na een uur spelen de 3-0 scoorde, lag Kesteren aan het infuus. Met een beetje meer precisie had de score hoger kunnen uitvallen. Maar ik koester de drie punten en de heroverde tweede plek. Die wil ik behouden want dat geeft in de P/D reeks een wedstrijd minder. Je slaat de eerste ronde over”, besluit Paul Bremer.

De stand in de vierde klasse B, waar WAVV dus zaterdag wacht is nu: 1. WAVV 18-52 en 2/3 Fortissimo en FC Lienden met 19-43. Het doelsaldo van Fortissimo geeft de doorslag bij gelijk eindigen met Lienden.