Afbeelding
Rietberg Hoorzorg
De specialist

Hoornieuws op de dag van de stilte

4 mei 2022 om 12:14 Zakelijk

EDE Het is vandaag woensdag 4 mei. Elk jaar zijn we op deze dag even stil. Stil om de slachtoffers van oorlog te herdenken, om 20.00 uur vanavond.

In mijn beroep als audicien heb ik ook te maken met het begrip stilte, maar dan op een heel andere manier. Vaak merken mensen die bij me komen dat het steeds stiller om hen heen wordt. Uiteraard heeft dat met hun gehoor te maken. Die mensen waar het stiller wordt konden vroeger kiezen uit grote hoortoestellen die er nogal saai uit zagen. Als u deze maandelijkse column lees, weet u dat er inmiddels hele mooie hoortoestellen met veel opties verkrijgbaar zijn. Ze vallen eigenlijk niet meer op als je ze in hebt.

Eerder had ik het al over de In Het Oor-hoortoestellen (IHO). Het kleinste IHO-toestel van leverancier Phonak leveren we in Ede al best lang. Diezelfde leverancier heeft vorige week spectaculair hoornieuws bekendgemaakt. Ze kwamen met nieuwe hoortoestellen die we zeer recent ook al live hebben mogen zien. De leverancier heeft een complete nieuwe IHO-lijn geïntroduceerd, inclusief bluetooth-opties. Kom gerust eens langs wanneer je er iets over wilt weten. 

WATERDICHT De Achter Het Oor-lijn (AHO) van Phonak heeft ook een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Mensen die voor deze vorm van hoortoestellen kiezen, moeten altijd goed oppassen met vocht. Wanneer ze buiten werken of flink transpireren, kan dat nadelige gevolgen hebben voor het toestel. Innovatie brengt echter de oplossing. Er is nu een volledig waterdicht hoortoestel: de Audéo Life Paradise. Een waterdicht toestel bestond al, maar nog niet in de kleine vorm die er nu is. En écht nieuw is dat je er nu ook mee kunt zwemmen, tot 50 centimeter onder water. 

DATA Als consument willen we ook steeds meer weten over onszelf en onze gezondheid. De nieuwe serie hoortoestellen kan je daar nu bij helpen. In de Audéo Fit zit bijvoorbeeld een hartslagmeter. In combinatie met een app kan je ook je activiteit per dag bijhouden en daarnaast wordt het aantal verbrande calorieën geregistreerd door de sensoren van het hoortoestel. 

RECHTS EN LINKS Een ander mooi snufje is te vinden bij de Phonak Slim-lijn. Hierbij krijg je een hoortoestel voor je linker- én voor je rechteroor. Ze zijn zo ontworpen dat de natuurlijke vorm van je hoofd wordt gevolgd. Het biedt zo volgens leverancier Phonak een ‘ongeëvenaarde geluidskwaliteit’.

INNOVATIES Het zijn allemaal innovaties die nu zijn toegepast op de nieuwste lijn hoortoestellen. Hiermee wordt het dragen van een hoortoestel, of het nou in of achter het oor is, steeds normaler. Door de nieuwe opties kan ik mijn cliënten steeds beter adviseren en kunnen ze ook weer op een normale manier meedoen in het dagelijks leven. Samen gaan we de strijd aan tegen de stilte. 

Behalve vanavond dan.

Dit artikel wordt u aangeboden door Rietberg Hoorzorg, meer dan twintig jaar ervaring. Veenderweg 107 in Ede, tel. 0318-769024, info@rietberghoorzorg.nl, Rietberghoorzorg.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie