Afbeelding
Pixabay

Bas de Jong en Richard van Eck naar staf Oranje selecties

7 januari 2022 om 13:31 Waterpolo

EDE Richard van Eck en Bas de Jong, allebei oud-spelers van Polar Bears uit Ede, zijn toegevoegd aan de technische staf van nationale waterpoloselecties. Dat heeft manager topwaterpolo KNZB Arno Havenga bekend gemaakt.

Havenga zelf vertrok na de Olympische Spelen van Tokio als bondscoach bij de vrouwen en werd opgevolgd door Evangelos Doudesis. Doudesis, zelf ook met een Polar Bears verleden, wordt daarbij geassisteerd door Richard van Eck. Van Eck is oud-international en was als speler onder meer actief voor Polar Bears, Schuurman BRC, Jadran Herceq Novi (Montenegro) en Montpellier (Frankrijk).

Ex-international en tweevoudig Olympiër Bas de Jong wordt verantwoordelijk voor de Jong Oranje-groep van de meisjes onder de 19 jaar. De Edenaar wordt geassisteerd door Eszter Gyori die op haar beurt de Jong Oranje meisjes onder de 18 en 17 jaar weer onder haar hoede heeft, met Arjan Vos als assistent. Vos en Gyori runnen samen ook de Waterpolo Academie in Eindhoven waar veel van de Jong Oranje-meisjes (en jongens) doordeweeks een fulltime programma afwerken.

Bron: waterpolo.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie