Rudi Assink toont vanuit New York zijn felbegeerde medaille.
Rudi Assink toont vanuit New York zijn felbegeerde medaille. eigen foto

Rudi Assink loopt marathon New York uit: 'Pfff wat was het afzien'

6 november 2019 om 10:15 Atletiek

EDE Hij heeft het 'm geflikt. Rudi Assink (50) had begin dit jaar nauwelijks hardloopervaring en verscheen afgelopen zondag aan de start van de marathon van New York. De Edenaar liet zich sponsoren voor het Radboud Oncologie Fonds. ,,Pfff, wat was het afzien. De hoogtemeters (heel veel vals plat) waren killing, maar dat maakt niet meer uit. De plak is binnen."

Assink, in het dagelijks leven salesmanager in machinecomponenten, vliegt voor zijn werk de wereld over. Zo komt hij ieder jaar driemaal tien dagen in Amerika. De keuze voor het loopevenement in New York kwam dus niet uit de lucht vallen. ,,Het is één van de meest aansprekende marathons."

IDEE Hoe kwam hij op het idee om als ongeoefende sporter voor zo'n afstand te gaan ? ,,Ik ben dit jaar vijftig geworden en een marathon lopen stond op mijn bucketlist. Dit was voor mij de ultieme uitdaging. Ik liep af en toe een kilometer of vijf, maar meer niet." 

Ik ben nu echt enorm aan het nagenieten

De ruim tien maanden hard trainen blijken niet voor niets te zijn geweest. ,,Mijn tijd was 5 uur en 3 minuten. Volgens een aantal geoefende marathonlopers een hele nette tijd, vooral omdat het de eerste is en ik het hele jaar alleen heb getraind. Het besef dat ik best een grote prestatie heb neergezet is nu ingedaald en ik ben nu echt enorm aan het nagenieten", zegt de Edenaar vanuit Amerika.

Rudi Assink hoopt op een eindbedrag van 5.000 euro voor het goede doel en geeft aan dat giften nog altijd welkom zijn. ,,Ga daarvoor naar de website www.runforrof.nl."

Door Barry Wensink

Vorige week publiceerde EdeStad.nl al een interview met Rudi Assink waarin vooruit wordt gekeken op zijn deelname aan de marathon van New York. Daarin geeft Assink aan zich te laten sponsoren voor het Radboud Oncologie Fonds. ,,Helaas heeft bijna iedereen, net als ikzelf, de impact van kanker van dichtbij meegemaakt." Lees hier het volledige premium-artikel.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie