Peter Hoogteijling (archieffoto) zag zijn team halve finale Gelders damcompetitie bereiken.
Peter Hoogteijling (archieffoto) zag zijn team halve finale Gelders damcompetitie bereiken. Eip Janssen

Van Gent Finaleweken: DES Lunteren naar halve finale Gelderse bekercompetitie

22 april 2023 om 12:11 Denksport

LUNTEREN DES Lunteren heeft de halve finale om de ‘Jan van der Zwam’ Gelderse bekerfinale bereikt. DC Hengelo werd met 7-1 verslagen door de Lunteranen.

,,De laatste vier bereikt. Jammer dat DES Lunteren 2 dat net niet bereikte. Zij verloren van VBI Huissen 2 met 3-5. Anders was het succes compleet geweest”, keek DES Lunteren speler Peter Hoogteijling terug. 

Na een verre reis richting de Achterhoek bleken de Lunteranen duidelijk een maatje te groot voor hun opponenten. ,,En dat terwijl DES Lunteren niet in de sterkste formatie kon aantreden. Maar de wedstrijd verliep voorspoedig. Paul Wijninga en ik wisten na aanvallend openingsspel beiden al snel een schijf te winnen. Op secure wijze werd die voorsprong in winst omgezet, zodat halverwege de avond een 4-0 tussenstand voor DES Lunteren op het scorebord stond”, lachte Hoogteijling.

Mark Sanders stond toen inmiddels ook al wel voordelig, maar omdat de klok ook een woordje ging meespelen moest hij alert blijven. Sanders zorgde dat hij steeds tijd genoeg had en voerde – in mogelijk zijn laatste officiële wedstrijd voor DES Lunteren (hij vertrekt naar DIOS Achterhoek, Red) – zijn stelling resoluut naar de winst (6-0).

,,Het slotakkoord was voor Coen Bommel, die zich goed had voorbereid op deze wedstrijd en de beoogde tegenstander ook tegenover zich kreeg. Na een partij met wisselende kansen kwamen zij remise overeen, zodat er alsnog een Hengeloos puntje voor de eer in de archieven kwam: eindstand 7-1”, had de DES Lunteren speler genoteerd.

Naast DES Lunteren 1, VBI Huissen 1 en 2 plaatste ook DCH ( Harderwijk 2) zich voor de halve finale. De loting zal uitwijzen welke tegenstander aan DES Lunteren wordt gekoppeld.

RESERVES

DES Lunteren 2 had ook een uitwedstrijd en moest de wedstrijdenpunten achterlaten in de Betuwe. VBI Huissen 2 was met 5-3 te sterk. In de voorgaande ronde hadden de Lunterse dammers knap gewonnen de Winterswijkse hoofdmacht. Maar in de kwartfinale bleef helaas een verrassing uit.
Johan Top verloor van grootmeester Geert van Aalten. ,,Zeker geen schande op dit topdamniveau. De overige spelers weerden zich naar vermogen. Arjan van Galen, Bram Cysouw en Arno Bos brachten een remise eindstand op het scorebord. Maar de nederlaag en uitschakeling was een feit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie