Afbeelding
Theo Beumer

Moorfielders officieel gedegradeerd

15 september 2019 om 18:51 Honkbal

EDE De Moorfielders honkballers keken elkaar na de met 5-7 verloren degradatiewedstrijd tegen Caribe (Groningen) teleurgesteld aan.

Eip Janssen

In een kringgesprek werden wat noten gekraakt. Daarna keken de spelers alweer uit naar de laatste twee nog noodzakelijke competitiewedstrijden in de tweede divisie.

,,Waarom zo'n kringgesprek. Elke speler mag dan even aanstippen wat hem vanmiddag (zondag, Red.) is opgevallen. Uiteraard doe ik dat als coach ook", aldus aanvoerder/coach Max Verkleij.

,,Natuurlijk is het even emotioneel. Maar anderzijds zijn we het naar elkaar kwijt. Je hoeft niet te wachten op de eerstkomende training om het uit te praten. Overigens moet je er ook niet te zwaar aan tillen. De selectie heeft naar vermogen gepresteerd. Het enige wat ons dit seizoen te vaak overkomt is de matige start", baalde Verkleij.

Moorfielders kwam al snel op een 0-4 achterstand. In de derde inning wist Nick Tuit de achterstand iets te verkleinen: 1-5.

,,Hoe je het ook went of keert je helpt daar je tegenstander Caribe in het zadel. Dit was de ploeg die voor ons nog te pakken was."

Moorfielders ging zeker niet bij de pakken neerzitten. Zesde inning 3-6 met Edese punten van Luuk van Maurik en Tobias Jansen.

,,Jammer dat Caribe via een homerun nog scoorde. Het is denk vanmiddag een moment volkomen windstil geweest op ons complex. Daar profiteerden de gasten met een homerun van. Geluk bij een ongeluk was dat de honken onbezet waren." Daarna zette Tobias Jansen ons nog op 4-7.

In de negende en laatste inning werd het nog spannend. Bob van Rhijn zorgde voor de 5-7.

,,Een speler die eerder bij Caribe heeft gespeeld. Hij doorziet het spelletje wel en is een aanwinst. Mooi dat hij Ede een nieuwe toekomst wil opbouwen", glimlachte de trainer breeduit.

Moorfielders is officieel gedegradeerd. Er resten nog twee P/D-wedstrijden tegen Centrals en Robur '58. Die gaan om des keizers baard. Toch willen we goed afsluiten. Moorfielders is dit seizoen nooit weggespeeld. Maar om nog een cliché te gebruiken: we zijn te groot voor een servet (derde klasse) en te klein voor een tafellaken (tweede klasse). Dat zeggen ook andere teams, dus we gaan de bond benaderen of wij een plaats in de tweede divisie mogen innemen als er niet genoeg promovendi zijn. Om in de sfeer te blijven: Niet geschoten is altijd mis", sluit Verkleij af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie