De ballen vielen voor Moorfielders de verkeerde kant op
De ballen vielen voor Moorfielders de verkeerde kant op Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Moorfielders verliest honkbalderby

Honkbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE Moorfielders heeft in Veenendaal de honkbalderby tegen Blue Socks met 4-7 verloren.

Eip Janssen

,,Moorfielders begon goed. Aan slag brengen we de bal goed het veld in maar de Blue Socks verwerken de ballen op hun beurt ook goed. Ook onze pitcher Ron van de Linde begint goed aan de wedstrijd. Met 1x drie slag en geen punten tegen: 0-0 na de eerste inning”, opende Moorfielder Erik Mourits. In de tweede inning nam Moorfielders een 1-0 voorsprong. Na een opofferingsstootslag van Bastiaan van Schijndel en een honkslag van Frank van Elten scoorde Henk Warris het eerst punt. Blue Socks scoorde in de gelijkmakende inning de 1-1.”

In de derde inning scoorde Moorfielders de 2-1. Maar de geschiedenis herhaalde zich doordat Blue Socks tweemaal scoorde: 2-3. ,,Te veel foutjes gemaakt”, was Mourits kritisch. De Veenendalers met een nieuwe pitcher. De Moorfielders zijn gefocust en wachten goed op een slagbal. De werper heeft het moeilijk en gooit 3x 4 wijd. Dat levert Moorfielders twee punten op: 4-3. ,,De eerste slagman komt met een zacht geslagen bal op het eerste honk. Door een combinatie van fouten en gestolen honken wordt het 4-4”, sipt Mourits.

In de vijfde inning wisselt ook Moorfielders van werper. ,,Ron van de Linde kan terugkijken op een goed gegooide wedstrijd. De thuisclub krijgt wel meer grip op onze ploeg. Het wordt 4-7. Moorfielders laat in de zesde inning kansen liggen. Aanvallend laat Moorfielders ook mogelijkheden liggen. Dan volgt het debuut van onze derde werper Jayden Leander. Hij speelt nog bij de Junioren (onder 21), maar is een grote belofte bij Moorfielders Hij krijgt gelijk een zware klus met de top van de Veendendaalse slaglijst. Met 1x drie slag maakt hij er een korte inning van. Het blijft 4-7. Wel een nederlaag maar ook perspectief”, eindigt Erik Mourits.

advertentie
advertentie