Afbeelding
Theo Beumer

Nipt verlies honkballers Moorfielders

27 augustus 2022 om 17:58 Honkbal

EDE Moorfielders heeft vrijdagavond de competitiewedstrijd tegen UVV 3 met 12-13 verloren.

Eip Janssen

,,Het team werd versterkt met drie juniorspelers (Damian Leander: 3de honk, Levi Schalk: midveld en Thijs van Maurik: catcher). Deze avondwedstrijd bij UVV 3 werd nipt verloren. Maar zeker in de slotfase was er sprake van goed tegenspel aan de thuisclub”, opende Moorfielder Erik Mourits. 

De start was zeker niet slecht. In de eerste inning kreeg Moorfielders met een honkslag naar het linksveld een kansje. ,,Die lieten we liggen want de drie volgende slagmensen slaan de bal precies waar de tegenstander staat. UVV slaat niet veel beter maar scoorde wel 2 keer door een veldfout van ons: 0-2”, sipte Mourits.

In de tweede inning liep de achterstand op naar 0-3. Mike Mijmans (eerste seizoen honkbal) slaat een mooie honkslag tussen de tweede en eerste honkman in. ,, Maar het leverde geen punten op. Ik had het als werper lastig. UVV slaat drie honkslagen achter elkaar. Gelukkig kon ik mij wat herstellen maar de tussenstand 0-6 was duidelijk”, oordeelde Erik Mouritis: 0-6.

In de vierde inning wist Moorfielders de werper van UVV te doorgronden. Met drie honkslagen, waarvan twee afkomstig van de junioren (Damian Leander en Levi Schalk) werd gescoord. Werper Erik Mourits werd vervangen en de drie UVV slagmensen konden snel weer zitting nemen in de dug-out: 3-6. 

GEWELDIG ,,Met een man op de honken slaat Maarten Buijs de bal hard en hoog over de midvelder. De bal stopt 120 meter verder tegen het buitenveldhek. Daar blijft het helaas bij. Met een paar goede honkslagen en weer een veldfout scoort de tegenstander 7 keer. Damian heeft zijn limiet bereikt en wordt vervangen door Tobias Jansen bij een 4-13 achterstand”, kijkt Mourits terug. 

In de zesde inning maken de junioren weer het verschil. Omdat UVV geen raad weet met de toverballen van Tobias Jansen wordt het 5-13 ,,Ondanks de grote achterstand bleef Moorfielders erin geloven. Het team toont spirit. Met 7 honkslagen in de inning worden zeven punten binnen gesleept. UVV 3 weet echter het beslissende 12-13 eindresultaat op het scorebord te zetten”, sluit Erik Mourits af.

Moorfielders bezet in de vijfde klasse de negende en voorlaatste positie. Zondag wordt op eigen veld tegen het op de vijfde plaats staande Domstad Dodgers 3 gespeeld. De aanvang is 12.00 uur. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie