Afbeelding
Theo Beumer

Honkballers Moorfielders laten zege uit handen glippen

Honkbal

EDE Moorfielders heeft tegen Gryphons 2 geen punten kunnen behalen. De gasten keerden na een 11-13 zege met de punten huiswaarts.

Eip Janssen

,,Het was weer net niet. Deze keer was de start prima, maar kwam Moorfielders aan het einde nipt te kort”, had Moorfielder Erik Mourits gezien. Hij ging als werper op de heuvel van start met Luuk van Maurik als catcher (terug van blessure leed). De start was goed en de eerste twee slagmannen van Gryphons gingen uit. ,,Daarna komen er 3 mensen op de honken maar de laatste uit wordt gemaakt zonder dat er iemand scoort. Aan slag heeft de werper van de Gryphons moeite om de slagzone te vinden. Hij gooit 5x 4 wijd. Met een triple slaat Tobias Jansen de honken leeg: 4-0. In de volgende inning loopt Moorfielders zelfs uit naar een 8-0 voorsprong. ,,De werper van Gryphons had nogal moeite met onze slagmensen”, lacht Maurits dan nog. Gryphons wisselt de werper en Moorfielders komt minder tot score. Bij een 8-1 tussenstand weet Mike Mijnans zelfs de 9-1 te laten aantekenen.

,,Gryphons brengt een derde werper in en komt in de vijfde inning ook nog op 9-3. Hoewel er kansen zijn slaagt Moorfielders er niet in verder uit te lopen. Ook bij Moorfielders gaat het wat minder op de werpheuvel en de stand wordt 10-10. Je probeert de boel gesloten te houden maar dat lukte niet echt. De gasten lopen uit naar 10-13. Met agressief honklopen van Maarten Buijs scoren we nog wel een keer. Maar een vuist maken lukt niet meer en de 11-13 nederlaag is een feit”, besluit Erik Mourits.

Zondag komt het op de vierde plaats staande Green Hearts op bezoek. Het honkbalduel begint om 12.00 uur.

advertentie
advertentie