Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Moorfielders haalt punt op bij streekgenoot Blue Socks

4 juni 2023 om 19:08 Honkbal

EDE Moorfielders heeft in de streekderby bij het Veenendaalse Blue Socks een 13-13 gelijkspel uit het vuur gesleept.

,,Moorfielders was er dichtbij om het sterke, op de tweede plaats staande Blue Socks te verrassen. Maar het was zoals wel vaker in de sport ‘net niet’. Toch zag ik een goed en gretig Moorfielders”, opende Erik Mourits.

De eerste inning ging snel over. De eerste drie slagmensen van Moorfielders gingen met drie slag uit. ,,Gevolg was wel dat de Veenendaalse pitcher veel ballen moest gooien. Dat brak de ploeg later wel op”, keek Mourits terug. Bij Moorfielders was de pitcher Jayden Leander. ,,Hij is een grote belofte bij de U21. Ook Jayden kende geen pardon met de Veenendaalse slagmensen en het bleef 0-0.”

Dat veranderde in de derde inning. De Veenendaalse pitcher had moeite de slagzone te vinden. ,,Met 3x 4 wijd stonden de honken vol. Teun Kostermans sloeg een punt binnen. Helaas bleef het daarbij: 0-1. Door twee veldfouten kwam de thuisclub op een 4-1 voorsprong. Jayden Leander zorgde na goed werk van Maarten Buijs voor de 4-2. Ik moest Jayden die goed gooide wisselen. Ondanks weer wat veldfouten van ons ging Moorfielders in de vijfde inning met 6-7 aan de leiding”, had Erik Mourits laten noteren. 

De zesde en voorlaatste inning was er een om van te smullen voor Moorfielders. ,,Met twee dubbels en een triple worden er vier punten binnen geslagen. Maarten Buijs ging pitchen en kende geen moeite met de eerste drie slagmensen van Blue Socks: 6-11.”

Veel Moorfielders hoopten op een sensationele zege in Veenendaal. ,,In de zevende en laatste inning kwam Moorfielders via Maarten Buijs op 6-13. Maar slordig veldwerk en rake klappen van de Blue Socks slagmensen betekende uiteindelijk een 13-13 eindstand.”, sluit Erik Mourits af. 

Zondag ontvang Moorfielders hekkensluiter UVV 3. De aanvang is 12.00 uur. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie