Robbe de Wit (8) en Menno van der Neut.
Robbe de Wit (8) en Menno van der Neut. Theo Beumer

DVO is niet te stoppen

2 februari 2020 om 10:47 Korfbal

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor zijn op dit moment niet te stoppen. Nadat vorige week koploper TOP er aan moest geloven, werd ook nummer twee LDODK/Rinsma Modeplein in eigen huis verslagen: 31-34.

Met nog een klein kwartier op de klok, zag het daar niet uit in Gorredijk. De thuisploeg had een marge van vijf doelpunten: 29-24. ,,Wij hebben een paar wijzigingen doorgevoerd, die goed uitvielen'', luidde de uitleg van Richard van Vloten. ,,Menno van der Neut nam aanvallend de plaats van Chris van Haren over. En in verdedigend opzicht ging Robbe de Wit de veel scorende André Zwart verdedigen.''

,,Met deze tactische aanpassingen, sloeg de paniek toe bij LDODK. Wij bleven gedisciplineerd spelen. Pakten op de juiste momenten onze kansen. Wij kwamen op 30-30 langszij, om uiteindelijk met 31-34 te winnen. Ik vind dat wij veel veerkracht hebben getoond'', complimenteerde de trainer zijn team.

In het eerste bedrijf had DVO drie doelpunten voor, maar ook drie doelpunten achter gestaan. ,,Bij de rust stond het 17-15. Ik denk dat wij de schade beperkt wisten te houden. De broertjes Zwart scoorden heel veel. Daarna liep LDODK weg. En kun je er voor hetzelfde geld met een groot verschil van af gaan. Maar ik denk dat een van onze kwaliteiten is, dat wij onder een wedstrijd van speelstijl kunnen veranderen. En daarnaast speelden wij gewoon goed. Misschien kun je zeggen dat 31 tegendoelpunten teveel is, maar 34 doelpunten bewijst een hoog schotpercentage.''

Met nog zes ronden te gaan staat DVO nog zevende. Maar de gehele top zeven doet nog mee om een plaats voor de play-offs. ,,Er is inderdaad nog veel mogelijk. Intern hebben wij naar elkaar uitgesproken binnen drie jaar de play-offs te willen halen. Maar als dat eerder zou zijn, is dat alleen maar mooi'', zegt Richard van Vloten.

Komende zaterdag zouden de Bennekomse korfballers goede zaken kunnen doen. Nummer vier KZ, dat drie punten meer heeft, komt op bezoek. ,,Daartegen hebben wij nog wat recht te zetten. Uit werd het gelijk, en kreeg Chris van Haren rood. Wij willen revanche nemen. Lukt dat, wordt het verschil nog maar een punt van de top vier.''

Overigens is het toch al een goed nieuws show vanuit Bennekom. Het gehele eerste team van DVO heeft toegezegd ook komend seizoen te blijven.

Doelpuntenmakers: Gertjan Meerkerk 9x, Koen van Roekel 7, Daniëlle Boadi en Roos Scherrenburg 4, Robbe de Wit, Chris van Haren en Menno van der Neut 3, Chris van Haren 2 en Adriënne van Ofwegen en Renée van Ginkel 1. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie