Afbeelding
BSV Bennekom

Mooi gelijkspel regioteam BSV Bennekom in Laren

14 januari 2020 om 08:48 Overig

BENNEKOM Met veel invallers trok het eerste team van schaakclub BSV in de regiocompetitie naar het verre Laren. Hoewel het verschil in gemiddelde rating aanzienlijk in het nadeel was van BSV, hadden de Bennekommers de overhand en met een beetje meer scherpte aan de topborden hadden ze zelfs twee punten mee naar huis kunnen nemen.

Topprestaties waren er van Harry Verhoef op bord 4 en Jaap van Donkelaar op bord 5, die beiden zo'n 400 ratingpunten meer tegenover zich kregen. Verhoef leek tegen de veruit sterkste speler van Laren onder zware druk te komen, maar wist alles gesloten te houden. Een mooi half punt.

PUIKE PARTIJ Van Donkelaar deed het zelfs nog beter door na inventief verdedigen een pion te winnen met ook nog een zeer actieve stelling. Toen de tweede pion volgde, was het snel gedaan. Het leek een mooie avond te worden, want ook Noël Bovens speelde een puike partij op bord 3.

Hij zette zijn stukken actief neer en toen zijn stukken de zwarte stelling binnenvielen, kon het punt bijgeschreven worden. Teun Alting consolideerde de voorsprong met een solide halfje op bord 7. Chris Oosterwijk zorgde op bord 8 voor het matchpunt doordat hij de finesses van de stelling ontstaan uit de Hollandse opening beter begreep. Helaas bleef het daarbij.

OVERMOEDIG Martin Markering had zijn avond niet en liep de grootste gedeeltes van de partij achter de feiten aan. Toen hij de stelling toch nog leek te redden, werd hij iets te overmoedig en kreeg de kous op de kop. Hans van de Weteringh kreeg op bord 6 een enorme aanval over zich heen en dat was te veel.

Ed de Beule speelde aan bord 1 de moeilijkste partij van de avond, maar leek de overhand te krijgen. In de eindfase kwam er een stelling op het bord met een ongebalanceerde materiaalverhouding die De Beule minimaal remise leek op te leveren. Een moment van onachtzaamheid liet echter een 'petit combinatoir' toe die een stuk kostte. De vier pionnen die overbleven, waren niet opgewassen tegen de vijandelijk toren en tegen twaalven moest De Beule de vlag strijken.

A l met al toch een knappe 4-4 van het Bennekomse team.

Bron: BSV Bennekom
 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie