Richard van Vloten
Richard van Vloten Theo Beumer

DVO is nog niet klaar met seizoen

16 februari 2020 om 10:32 Korfbal

BENNEKOM ,,Wij hebben donderdag met elkaar afgesproken dat wij dit seizoen niet als een nachtkaars willen laten uitgaan. Het zou te makkelijk zijn te zeggen dat het toch al geslaagd is. Zo zit het team en ik ook niet in elkaar. Wij willen de druk opvoeren richting plaats vier'', stelt Richard van Vloten klip en klaar. De eerste, en wellicht makkelijkste horde, werd direct genomen. Hekkensluiter Tempo werd met 16-28 verslagen.

,,Hoewel de uitslag fors is, was ik zeker niet helemaal tevreden over de uitvoering'', gaat de trainer verder. ,,Het was slordig. Wij zochten ook niet altijd naar de beste kans.'' Na een gelijk opgaand begin (6-6), stond de marge halverwege op vier (10-14).

In het tweede bedrijf, liep DVO direct weg (10-18), om uiteindelijk met een grote verschil te winnen (16-28). ,,Ons spel was wat rustiger. Het blijft lastig tegen een ploeg als Tempo een goede wedstrijd te spelen. Een uiteindelijk verschil van 12 doelpunten is natuurlijk prima.''

DVO blijft zevende staan. Het verschil met DOS'46 is nog een punt. Juist die ploeg is in Nijeveen is de komende opponent. ,,Thuis hebben wij met 15-19 verloren. Dat willen wij graag rechtzetten. Daarna volgen nog Fortuna thuis, PKC uit en Groen Geel thuis. Wij willen voorkomen dat we het ons achteraf kwalijk kunnen nemen de play-offs op misschien een punt te zijn misgelopen. Gewoon dus nog vier keer vol uit aan de bak. En dan zien we uiteindelijk wel wat er onder aan de streep overblijft'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 11, Robbe de Wit 6, Daniëlle Boadi, Chris van Haren en Koen van Roekel 3 en Roos Scherrenburg 2.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie