Gertjan Meerkerk was met tien doelpunten op shot.
Gertjan Meerkerk was met tien doelpunten op shot. Theo Beumer

Sterk DVO houdt gelijke tred met topper PKC

20 september 2020 om 10:15 Korfbal

BENNEKOM ,,Ik heb een DVO gezien wat goed speelde, veel strijd leverde, en het tactisch plan prima uitvoerde. Dan blijkt dat je met een topper als PKC goed mee kunt’’, keek een tevreden Richard van Vloten terug op de 21-21 tegen de veelvuldig landskampioen.

PKC had haar eerste twee wedstrijden met ruim verschil gewonnen. ,,We wisten wat ons te wachten stond. Zaak was verdedigend de taken goed uit te voeren om zo hun aanval te ontregelen. Daarnaast was het plan aanvallend geduld te hebben. Dat ging erg goed. Daardoor werd het een echte wedstrijd, waarbij beide teams voor de winst gingen. De neutrale toeschouwer was de winnaar’’, vond de DVO-trainer.

De thuisploeg kwam met 7-3 voor, om met een 14-12 voorsprong te gaan rusten. ,,Bij vier verschil, hebben wij verzuimd de marge uit te breiden naar zes. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen. Nu was het verschil halverwege twee. Tegen PKC is dat niets.’’

,,De tweede helft ging op en neer. PKC kwam bij 18 tegen 19 op voorsprong. In de slotfase bij 21-21 brak Gertjan Meerkerk nog door. Kijkend naar hoe er werd gefloten, had deze actie zeker ook op de stip gekund. Maar dat gebeurde niet. Al met al denk ik een terecht resultaat’’, meende Richard van Vloten, die een uitblinkende Gertjan Meerkerk zag. De international nam tien doelpunten voor zijn rekening.

Tegenvaller was dat Linda van der Wal met zo goed als zeker een sleutelbeenbreuk moest uitvallen na een bodycheck met Olav van Wijngaarden. ,,Heel sneu voor Linda. Ik ga er van uit dat ze voor de zaal weer terug is.’’ Roos Scherrenburg, net terug van een knieblessure, nam haar plaats in. Ook nieuweling Jari Hardies maakte na een blessure zijn eerste minuten.

Doelpunten DVO: Gertjan Meerkerk 10, Chris van Haren en Koen van Roekel 4, Daniëlle Boadi, Renée van Ginkel en Linda van der Wal 1.

Steun jij ons journalistieke werk ook? Word dan hier lid van Ede Stad Premium en lees alle sportverhalen helemaal.