Gertjan Meerkerk
Gertjan Meerkerk Theo Beumer

DVO pakt eerste zege

7 februari 2021 om 10:42 Korfbal

BENNEKOM DVO/Accountor pakte de eerste zege van het seizoen. Bij het tot dusver verrassend acterende DOS’46 werd een verdiende 21-25 zege behaald.

,,Dat hebben we direct maar met een lekker wijntje gevierd’’, bekende trainer/coach Richard van Vloten ‘the day after’. ,,Deze zege was even lekker. Dit hadden we na de tegenvallende start ook wel even nodig. Je zit toch tegen zo’n eerste overwinning aan te hikken.’’

Van Vloten wist wat de sleutel voor het succes was geweest. ,,Wij verdedigden heel sterk. Het lukte hun aanval te neutraliseren. Natuurlijk scheelde het dat bij DOS Max Malestein niet mee deed. Maar bij ons ontbrak de zieke Daniëlle Boadi en begon Gertjan Meerkerk op de bank omdat hij twee keer niet getraind had.’’

De eerste helft ging het nog gelijk op. Via 1-4, 7-5, stond het halverwege 11-11. ,,Wij konden de korf moeilijk vinden. Maar wij hadden het initiatief, en waren de bovenliggende partij’’, oordeelde de Edenaar, die op slag van rust een gele kaart kreeg. ,,Dat was een terechte kaart. Niet goed van mij. Maar een bal die Renée van Ginkel met twee handen vast had, werd uit haar handen geslagen. De aanval daarop werd het 11-11.’’ Een minuut daarvoor had Koen van Roekel nog een beste kans op 9-12 gemist.

,,Dan is het zaak in de rust de boosheid naast je neer te leggen, en door te gaan waarmee we bezig waren. Dat is gelukt. Gertjan Meerkerk, die de plaats van de licht geblesseerde Robbe de Wit overnam, wist met vijf doelpunten het verschil te maken.’’ Tot 15-15 ging het nog gelijk op. De tussensprint naar 15-19, bleek beslissend: 21-25.

,,De complimenten voor het team. Het was een verdiende overwinning op DOS’46, wat in vorm was. De kritiek die er vorige week was naar de eigen prestatie te kijken, is goed opgepakt. Hiermee kunnen wij verder.’’

Zaterdag komt het nog ongeslagen Fortuna op bezoek. ,,Daar gaan we ons deze week op voor bereiden. Proberen daar een goed plan voor te maken’’, besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Chris van Haren en Gertjan Meerkerk 5, Robbe de Wit en Koen van Roekel 4, Caitlin Keller 3, Renée van Ginkel 2, Roos Scherrenburg en Jari Hardies 1.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie